x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ryder Hesjedal, 13 minute întârziere. Învingător în Il Giro, rutierul de la Garmin a pierdut orice şansă la câştigarea Marii Bucle.

Ryder Hesjedal, 13 minute întârziere. Învingător în Il Giro, rutierul de la Garmin a pierdut orice şansă la câştigarea Marii Bucle.

de Sorin Anghel    |    07 Iul 2012   •   08:39
Ryder Hesjedal, 13 minute întârziere. Învingător în Il Giro, rutierul de la Garmin a pierdut orice şansă la câştigarea Marii Bucle.

Inaintea de a urca in Alpi, doi candidati la castigarea tricoului galben au pierdut orice sansa de a incheia triumfatori Marea Bucla. Thomas Voeckler, de la Europcar, si Ryder Hesjedal, au intarzieri uriase fata de rivalii lor. Asta din cauza faptului ca ieri au fost implicati in ambuteiajul ce a avut loc cu 26 de kilometri inainte de Metz si n-au mai reusit sa revina in plutonul favoritilor pana la linia de sosire.

Ryder Hesjedal a castigat anul acesta Turul Italiei si a anuntat inaintea Marii Bucle ca isi doreste foarte mult sa plece de la Paris cu tricoul galben pe umeri. Canadianul a fost vazut ca un posibil adversar pentru Cadel Evans si Bradley Wiggins, dar intarzierea de 13 minute pe care o are acum fata de cei doi este imposibil de recuperat. Hesjedal, impreuna cu alti coechipieri, au primit ingrijiri medicale imediat dupa etapa de ieri. Situatia a fost atat de grava incat autocarul celor de la Garmin a trebuit sa mearga la spital. Johan Vansummeren are dureri la umar, in vreme ce David Millar si Christian Vande Velde au rani usoare. Tom Danielson a abandonat inca din timpul cursei. Bine nu se simte nici Tyler Farrar, care a cazut si el saptamana aceasta.
'A fost o etapa dezastruoasa pentru noi. Trebuie sa uitam prima saptamana din Turul Frantei si sa incercam sa ne consolam cu victoriile de etapa. Am avut ghinion. E clar ca nu mai putem castiga tricoul galben', a declarat Allain Peiper, managerul celor de la Garmin. Acesta a marturisit ca nu a mai vazut niciodata atat de multi rutieri accidentati la aceeasi echipa.

Lucrurile sunt si mai grave in cazul lui Thomas Voeckler. Francezul este la 14 minute in spatele favoritilor si este considerat o adevarata catastrofa de catre spectatorii care urmaresc Marea Bucla. Rutierul de la Europcar a avut anul trecut un parcurs senzational, el pierzand tricoul galben abia dupa catararea de la Alpe’d-Huez.

×