x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi S-a albit!

S-a albit!

de Sorin Anghel    |    29 Noi 2007   •   00:00
S-a albit!

SKIEXPRESS, ghidul tău montan pentru sezonul de iarnă 2007-2008, iţi prezintă staţiunile de schi din România.
— Armele schiorului — Numai pentru schiorii meseriaşi — Snowboard — Indrăgostiţi de skiboard — Schi in Stiria — Nu trage, domn Semaca! — Edit, noi credem in tine! — Cine il mai poate opri pe Nan? — Butoiaşul atomic — Pisicile aristocrate — Campioana de la Bucureşti — Cristea, părintele schiului romănesc — Sinaia Gherghe — Feriţi-vă, apare Adelin — Vocea de la Eurosport — Schi la nord de Baia Mare — Borşa - Poveşti cu telegondole — Se schiază şi la Iaşi!!! — Perla Bucovinei — Piatra devine staţiune de schi — Ardeal - Un ocean cu zăpadă — Harghita - Jo hogy jottek sizni — Covasna - Mică, mică, dar voinică! — Braşov - Parcă e mai ieftin — Capitala sporturilor de iarnă din Romănia — Predeal - Deschis oricănd — Azuga şi-a tras telegondolă ca in Alpii italieni — Sinaia - Telegondolă - da, zăpadă artificială — Sibiu - Cu placa prin nori — Aici e Sinaia oltenilor — Parâng - Cehii răvnesc după el! — Straja - Şi-au pus asfalt! Ce urmează? — Banatu-i fruncea! — Apuseni - E adevărat, şi moţii schiază

Lasă fiţele! Imbracă-te bine!

Chiar dacă schiul este un sport scump, atunci cănd iţi alegi geaca şi pantalonii cu care mergi la munte nu este obligatoriu să cheltuieşti foarte mulţi bani.


IEFTIN.
În hypermarket-uri, rafturile sunt pline cu haine de schi relativ ieftine. E adevărat că nu au aceeaşi calitate ca produsele expuse in magazinele specializate, dar sunt numai bune pentru incepători sau schiorii care merg o singură dată pe an la munte. Au totuşi dezavantajul că după prima spălare işi cam pierd din puţinele proprietăţi pe care le au.


TEHNIC. Schiorii de la noi au prostul obicei de a purta un tricou de bumbac direct pe piele, care se udă foarte uşor din cauza efortului. Procesul de uscare se face folosind energia corpului, astfel că forţa celui care se află pe schiuri scade serios. Din acest motiv este mult mai indicat să purtaţi direct pe piele un polartec subţire, cu fermoar in zona gătului. Acesta stă foarte mulat pe corp şi menţine o temperatură constantă. Mai departe, puneţi un hanorac din gore-tex sau simpa-tex, care au in componenţă o membrană care nu face condens.


COLORAT. Urmează geaca, de obicei foarte tehnică şi cu multe buzunare. Este foarte important să fie croită din gore-tex, material care se prezintă ca o membrană din cauciuc. Din acelaşi material este recomandat să fie şi pantalonul de schi. În ceea ce priveşte culorile, acestea trebuie să fie căt mai indrăzneţe. Nu fugiţi de verde in combinaţie cu galben şi negru, de roşu lăngă alb, sau albastru lăngă violet.

Ochelarii nu se sparg

Casca nu reprezintă un moft! Ea este foarte necesară, pentru că vă fereşte de cele mai periculoase accidentări. Evitaţi să faceţi cumpărături de pe internet, pentru că măsurile de la cască diferă in funcţie de producător. Niciodată un produs Uvex nu va avea aceleaşi dimensiuni cu Rossignol. Cănd mergeţi in magazin, probaţi casca avănd la dumneavoastră şi o pereche de ochelari pentru schi. Pentru primele luni ale iernii, din noiembrie pănă in februarie, cănd ninge viscolit, sunt recomandaţi ochelarii mari, cu marginea de plastic. Aceştia nu doar că vă protejează de vănt, dar oferă şi o vizibilitate crescută. Pentru lunile de primăvară, cănd se schiază la altitudini inalte şi soarele este foarte puternic, folosiţi o pereche de ochelari de soare, cu lentile ceva mai mici. În nici un caz lentila de la ochelari nu trebuie să fie de sticlă. Aceasta se poate sparge şi puteţi suferi leziuni serioase la ochi şi pe faţă.

 

- Armele schiorului
- Numai pentru schiorii meseriaşi
- Snowboard
- Indrăgostiţi de skiboard
- Schi in Stiria
- Nu trage, domn Semaca!
- Edit, noi credem in tine!
- Cine il mai poate opri pe Nan?
- Butoiaşul atomic
- Pisicile aristocrate
- Campioana de la Bucureşti
- Cristea, părintele schiului românesc
- Sinaia Gherghe
- Feriţi-vă, apare Adelin
- Vocea de la Eurosport
- Schi la nord de Baia Mare
- Borşa
- Poveşti cu telegondole
- Se schiază şi la Iaşi!!!
- Perla Bucovinei
- Piatra devine staţiune de schi
- Ardeal
- Un ocean cu zăpadă
- Harghita
- Jo hogy jottek sizni
- Covasna
- Mică, mică, dar voinică!
- Braşov
- Parcă e mai ieftin
- Capitala sporturilor de iarnă din Romănia
- Predeal
- Deschis oricând
- Azuga şi-a tras telegondolă ca in Alpii italieni
- Sinaia
- Telegondolă
- Da, zăpadă artificială
- Sibiu
- Cu placa prin nori
- Aici e Sinaia oltenilor
- Parâng
- Cehii răvnesc după el!
- Straja
- Şi-au pus asfalt! Ce urmează?
- Banatu-i fruncea!
- Apuseni
- E adevărat, şi moţii schiază

×
Subiecte în articol: ski express