x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sabrerii români, medalie de argint în finala olimpică! A şaptea medalie a României la Londra

Sabrerii români, medalie de argint în finala olimpică! A şaptea medalie a României la Londra

03 Aug 2012   •   11:17
Sabrerii români, medalie de argint în finala olimpică! A şaptea medalie a României la Londra

Echipa masculina de sabie a Romaniei a obtinut medalia de argint dupa o finala grea imootriva Coreei de Sud, in care asiaticii s-au impus cu 45-26. Medalia obtinuta astazi este cea de-a 300-a din istoria participarilor Romaniei la Jocurile Olimpice.

Ana Pascu, presedintele Federatiei Romane de Scrima: "Baietii s-au pregatit ca niste fiare, dar in finala au avut apa in vene, nu sange'

UPDATE 21.06 In finala Romania joaca impotriva Coreei de Sud, care a eliminat in semifinale, surprinzator, Italia.

Echipele au patruns in sala pe acordurile formatiei britanice Led Zeppelin. In mod surprinzator, unul dintre arbitrii este senegalez.

Primul releu, cum zic comentatorii, din motive necunoscute, se incheie cu avantajul asiaticilor, 5-2.

La finalul celui de-al doilea, coreeni au un avans de 5 puncte, 10-5, mai avem sperante.

Un scurt ragaz intre schimburi, releul wireless al lui Zalomir s-a defectat, unul dintre oficiali incearca sa rezolve problema, comentatorul salii asigura din minut in minut ca interventia tehnicianului nu va dura mult.

Al treilea releu aduce prima egalitate intre spadasinii prezenti pe plansa. Suntem la 5 tuse in spatele coreenilor, 15-10.

Am mai recuperat un punct. Dolniceanu e primul care invinge un corean intr-un releu, 20-16.

Cu un Razvan Dumitrescu intrat pe plansa sa se apere, al cincilea releu distanteaza coreeni la 7 puncte, 25-18.

Coreeni par mai bine pregatiti psihic, se duc la 10 puncte 30-20, Apoi la 12 puncte, 35-23. Ultimele sperante privind aurul mondial par sa se epuizeze. 40-24, 16 puncte diferenta, doar o minunte ne mai poate aduce in joc, in conditiile in care Rares Dumitrescu trebuie sa faca 24 de tuse, adversarul sau doar 4.

Si daca doar coreeni se bucura inseamna ca ei au castigat medalia de aur. Felicitari baietilor pentru performanta, poate peste patru ani o sa fie mai bine ...

---------------------------------------------------------------------

Sabrerii romani s-au calificat in finala olimpica, dupa ce au invins in penultimul act, dupa un meci dramatic, echipa Rusiei, cu scorul de 45-43.

"Am vrut sa-i batem, asta a facut diferenta, am avut emotii pana la finalul meciului. Ramanem concentrati, sunt adversari foarte dificili. Suntem mai relaxati acum, ca se vad roadele muncii, dar nu ne oprim aici", a declarat Florin Zalomir imediat dupa incheierea partidei.

----------------------------------

Echipa masculina de sabie, in componenenta Rares Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir, s-a calificat in semifinalele probei din cadrul turneului olimpic de scrima, dupa ce a invins China cu 45-30.

Elevii lui Mihai Covaliu au condus de la prima la ultima tusa, romanii pierzand doar doua din cele noua minidispute ale partidei.

In semifinale, sabrerii romani se vor bate cu echipa Rusiei, de la ora 16.40, in direct la TVR 1, pentru un loc in finala programata in aceasta seara.

×