x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Şarapova şi Kvitova vor juca finala feminină la Wimbledon

Şarapova şi Kvitova vor juca finala feminină la Wimbledon

30 Iun 2011   •   16:11
Şarapova şi Kvitova vor juca finala feminină la Wimbledon

Finala feminina a turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, se va disputa anul acesta intre rusoaica Maria Sarapova, locul 6 WTA si a cincea favorita, si jucatoarea ceha Petra Kvitova, a opta jucatoare in ierarhia WTA.

Sarapova a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe germanca Sabine Lisicki, locul 62 WTA, calificandu-se astfel pentru a doua oara in cariera in ultimul act al concursului de la All England Club, dupa triumful din 2004.

Sarapova s-a impus dupa un meci care a durat 87 de minute si va incerca, sambata, sa repete performanta din urma cu sapte ani, cand a castigat trofeul la Wimbledon. In palmaresul rusoaicei de 24 de ani mai figureaza doua trofee de Grand Slam, US Open 2006 si Australian Open 2008, precum si o finala pierduta la Antipozi, in 2007.

In varsta de 21 de ani, Petra Kvitova s-a calificat pentru prima data in cariera intr-o finala de Grand Slam, dupa victoria obtinuta in trei seturi, scor 6-1, 3-6, 6-2, in fata numarului 4 mondial, Victoria Azarenka din Belarus. Kvitova devine, astfel, prima jucatoare din Cehia care va juca finala la Wimbledon dupa Jana Novotna, care a castigat titlul in 1998.

Kvitova si Sarapova s-au intalnit o singura data pana acum, in semifinalele turneului de anul trecut de la Memphis, victoria revenindu-i rusoaicei, scor 6-4, 6-3.

×