x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială etapa 1.000, între 20 și 22 februarie, la Brașov

Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială etapa 1.000, între 20 și 22 februarie, la Brașov

de Adi Munteanu    |    06 Feb 2020   •   11:08
Sărituri cu schiurile: Cupa Mondială etapa 1.000, între 20 și 22 februarie, la Brașov

Federația Internațională de Schi a oferit federației din țara noastră un cadou nesperat: organizarea etapei cu numărul 1.000 din istoria Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, între 20 și 22 februarie. În plus, este pentru prima oară când România organizează o etapă de Cupă Mondială la masculin. Pe trambulina din Valea Cărbunării s-au mai desfășurat doar etape din Cupa Continentală și mai multe competiții feminine. Ne mai trebuie doar sportivi la această disciplină.

 

Forul mondial s-a ținut de cuvânt când a promis că va susține dezvoltarea acestui sport în România și, iată, avem și noi o etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, iar iubitorii acestui sport vor avea ocazia să-i vadă la lucru pe cei mai buni săritori ai momentului, care, în acest moment au o luptă strânsă în fruntea ierarhiei mondiale. Deja și-au anunțat prezența la competiția de la Râșnov marile vedete ale acesttui sport Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer (Austria), Karl Geiger (Germania), Kamil Stoch, Dawid Kubacki (Polonia), Ryoyu Kobayashi (Japonia), Simon Ammann (Elveția), toți multipli campioni olimpici, mondiali sau al Turneului celor patru trambuline.

 

Românii, două wild-carduri pentru calificări

Doi sportivi români vor participa, în premieră, la o competiție de Cupă Mondială:  Andrei Feldorean (legitimat la ACS Săcele) și Mihai Păcurar (sportiv al Dinamo Brașov). Un al treilea wild-card i s-ar putea oferi lui Alexandru Spulber, aceștia fiind singurii săritori cu schiurile din România prezenți în competițiile Federației Internaționale de Schi.

 

Trambulinele pentru sărituri cu schiurile de la Râșnov au fost realizate cu sprijinul Federației Internaționale de Schi și, timp de mai mulți ani, au fost organizate aici mai multe competiții continentale

×