x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schi fără probleme

Schi fără probleme

de Sorin Anghel    |    04 Apr 2008   •   00:00
Schi fără probleme

SIGURANŢĂ ● Risc moderat de producere a avalanşelor
În Bucegi şi în Făgăraş se poate schia fără riscuri prea mari. Probabilitatea de producere a avalanşelor este destul de scăzută, astfel că puteţi merge în siguranţă la schi de tură.



SIGURANŢĂ ● Risc moderat de producere a avalanşelor
În Bucegi şi în Făgăraş se poate schia fără riscuri prea mari. Probabilitatea de producere a avalanşelor este destul de scăzută, astfel că puteţi merge în siguranţă la schi de tură.

Riscul de producere a avalanşelor este moderat în Munţii Făgăraş şi Bucegi, pe pantele înclinate, iar la altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul este redus. În aceste condiţii, aventurierii îşi pot pune schiurile de tură în picioare fără prea mari emoţii.

METEO. În următoarea perioadă, vremea va fi închisă şi umedă, ceea ce va cauza tasarea stratului de zăpadă la suprafaţă şi creşterea riscului de avalanşe. Astfel, în Munţii Făgăraş există un strat de aproximativ 20-25 de centimetri de zăpadă proaspătă, iar pe pantele suficient de înclinate se pot declanşa avalanşe de suprafaţă, mai ales din cauza supraîncărcării cu schiori. În Munţii Bucegi, stratul de zăpadă proaspătă are grosimi reduse, dar şi aici există un risc moderat – notat cu 2 pe o scară de la 1 la 5 – de a se declanşa avalanşe spontane de suprafaţă pe pantele suficient de înclinate, la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Între 1.600 şi 1.800 de metri, în Munţii Bucegi şi Masivul Postăvaru, stratul de zăpadă este în general stabilizat, doar pe văi şi în zonele adăpostite se găsesc acumulări mai mari de zăpadă.


PATINAJ.
Spectacolul Kings On Ice 2008, care va avea loc la Sala Polivalentă din Capitală la 24 şi 25 aprilie, a trezit un interes uriaş în rândul publicului, prima categorie din biletele pentru ambele spectacole fiind epuizată. Lucru absolut normal din moment ce pe gheaţă se va afla Evgeni Plushenko, acompaniat la vioară de Edvin Marton. Biletele pentru show-ul de la data de 25 aprilie au fost puse în vânzare începând de luni, 31 martie. Preţurile variază între 100 şi 350 RON şi se găsesc în reţeaua bilet.ro, cu punctele de vânzare în Bucureşti – Magazinul Muzica, Sala Palatului, Flamingo Unirii, Flanco World Orhideea, Flanco Dorobanţi, Music Shop Batiştei, Music Shop Victoriei – şi în ţară, în magazinele Flanco, Libri Cluj-Napoca, Librăria Libris Cluj-Napoca, Librăria St. Iosif Braşov, Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara. Mai multe detalii, pe www.bilet.ro/ridicabilet sau sunând la *bilet/*24538/tarif normal).



×
Subiecte în articol: ski express