x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schi - Nordul sufera!

Schi - Nordul sufera!

de Sorin Anghel    |    05 Ian 2007   •   00:00

Ieri a nins in zona de nord a tarii. Partiile din Maramures au fost aco-perite de un strat subtire de zapa-da, insuficient pentru practicarea sporturilor de iarna.

  • Prognoza - Anul 2007, cel mai fierbinte din istorie
  • Vremea azi - De duminica se incalzeste
    MUNTE - Maramuresul mai are nevoie de inca 10 centimetri de zapada
    Dan Marinescu/JURNALUL NATIONAL
    CALATORIE. Pentru a ajunge pe singura partie practicabila de la Borsa, turistii trebuie sa se imbarce in telescaun

    Ieri a nins in zona de nord a tarii. Partiile din Maramures au fost acoperite de un strat subtire de zapada, insuficient pentru practicarea sporturilor de iarna. Nici statiunile din Moldova nu au avut mai mult noroc.

    Situatie fara precedent in zona de nord a tarii. Dintre toate partiile din judetul Maramures, numai cea de la Vf. Poiana Stiol, de la Borsa, este practicabila. Ca sa ajungi acolo trebuie mai intai sa urci cu telescaunul, purtand echipamentul in brate. Efortul merita, pentru ca o zi la schi in Muntii Rodnei nu are termen de comparatie cu nimic pe lumea asta.

    DORNICI. La Cavnic a nins ieri din abundenta, astfel ca administratorii partiilor din domeniile Icoana si Roata intentioneaza sa porneasca instalatiile de transport pe cablu in acest week-end. "Turisti din Satu-Mare, care in mod normal se opreau la noi, au mers pana la Borsa ca sa schieze. Acum avem zapada mai multa spre varf, de peste 30 de centimetri, dar la sosire avem probleme. Daca mai ninge inca putin, o sa putem sa intram cu ratracul pe partie, ca sa se poata schia asa cum se cuvine", a declarat Cristian Costin, cel care are grija de partiile Icoana din Cavnic. La Mogosa nu este zapada deloc, in vreme ce la Izvoare a nins cu fulgi mari, insuficient pentru formarea unui strat gros.

    GRIJI. Situatia ramane in continuare critica la Sinaia. Din cauza viscolului, zapada nu s-a putut aseza pe Carp, iar in Valea Dorului a nins destul de putin. De altfel, statiunea prahoveana este singura in care nu s-a putut schia in nici o zi din acest sezon. Drumul care face legatura intre Straja si Lupeni a fost deblocat ieri, dar localnicii recomanda in continuare turistilor sa foloseasca telescaunul pentru accesul in statiune. Toate teleschiurile functioneaza, astfel ca se poate schia pe toate partiile.

    VATRA DORNEI
    Desi nu se poate inca schia, la Vatra Dornei incep din acest week-end Serbarile Iernii. Pe scena amplasata la baza partiei Parc 1 vor concerta sambata seara Cassa Loco, Radu (ex-O-Zone), Autentic si Mahai vor avea misiunea sa intretina atmosfera. Iubitorii de muzica populara se vor delecta cu Ansamblul Folcloric Rapsozii Botosanilor, alaturi de care vor concerta Daniela Condurache si Sofia Vicoveanca.

  • ×
    Subiecte în articol: ski express