x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schleck, gata de atac!

Schleck, gata de atac!

de Sorin Anghel    |    01 Iul 2011   •   19:09
Schleck, gata de atac!

Andy Schleck sI Alberto Contador sunt ca doua vecine ce nu-sI vorbesc. Trec unul pe langa celalalt fara sa se salute, fara sa se priveasca. Ieri, la prezentarea echipelor, spaniolul a fost huiduit de catre public, semn ca francezii il prefera pe rutierul de la Leopard – Trek. Acesta a marturisit ca acest lucru ii ofera o motivatie in plus.

Anul trecut, ibericul s-a distantat de Schleck intr-un moment in care acestuia i-a cazut lantul. Acest lucru nu a fost uitat insa de luxemburghez, care promite razbunare in 2011. “Eu n-as ataca daca Alberto Contador ar avea probleme cu bicicleta. El a spus ca n-a vazut momentul in care mi-a cazut lantul, dar m-am uitat pe filmare si se vede foarte clar cum intoarce capul si vede ca nu pot merge. Un mare campion n-ar fi facut asa ceva. Cand Ullrich a cazut, Armstrong l-a asteptat. La fel s-a intamplat sI cand Armstrong a cazut. CeilaltI l-au asteptat. Anul trecut, a doua zi, a venit sI mi-a zis ca ii pare rau, iar eu i-am spus ca il iert, dar nu il uit', a declarat rutierul de la Leopard – Trek.

Luxemburghezul sustine ca prezenta lui Contador – acuzat de dopaj - in Turul Frantei este un lucru bun si va incerca sa-si ia revansa dupa rezultatele din ultimii ani. “Sunt fericit ca el este aici. Vreau sa-l bat. Vreau o lupta om la om!' Fata de anul trecut, Schleck are in plus un kilogram de masa musculara, fapt ce crede el ca il va face sa fie mai puternic. “Am mai multa putere in picioare. Am lucrat foarte mult pentru acest lucru.' Dintre cele doua grupari muntoase prin care se va pedala anul acesta, Schleck prefera Alpii datorita peisajelor spectaculoase.

Frank Schleck este de parere ca fratele sau nu trebuie sa faca o tragedie in cazul in care nu va castiga editia din acest an a Marii Bucla. “El va trebui sa se antreneze si mai bine, sa devina mai puternica si sa revina anul viitor pentru a lua tricoul galben. Eu sper sa castige anul acesta. Sunt foarte increzator in el', a declarat fratele mai mare al vedetei de la Leopard – Trek.

Fabian Cancellara, unul dintre cei mai buni vitezisti din lume, isi doreste ca anul acesta sa poarta cel putin o zi tricoul galben. Asta in ciuda faptul ca programul nu-l prea avantajeaza. Elvetianul ar fi preferat ca Turul Frantei sa inceapa cu proba sa favorita, contra-timpul individual. In mod normal, Marea Bucla incepea cu un prolog. Anul acesta, se porneste direct cu o etapa intr-o zona de campie, urmata de un contra-timp pe echipe, acolo unde HTC - Highroad este creditata de multa lume cu prima sansa.

×