x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schleck – ieri, Contador – duminică

Schleck – ieri, Contador – duminică

de Sorin Anghel    |    23 Iul 2010   •   00:00
Schleck – ieri, Contador – duminică

Ieri a fost ultima căţărare din Le Tour 2010. S-a pedalat de la poalele Pirineilor, din Pau, până în creierii munţilor, la Col du Tourmalet – 2.115 metri. Primul moment important al etapei s-a petrecut pe căţărarea pe Col du Soulor.



• Corespondenţă din La Mongie - Franţa

Nu a fost nici vreo evadare spectaculoasă, nici vreun atac uluitor! Eroinele au fost câteva oi ce le-au ieşit în cale rutierilor din plutonul favoriţilor. Animalele nu s-au dat bătute în lupta cu tricoul galben şi au început să alerge în urma lui Contador.

Andy Schleck a preluat iniţiativa cu 10 kilometri înainte de final, dar Contador l-a urmat fără probleme. Ibericul a preferat să „ţină“ de cele 8 secunde avans la „general“. A adoptat aceeaşi strategie ca în 2008, când a câştigat Turul Italiei fără să iasă învingător în vreo etapă. Finalul a fost unul spectaculos.

Mai întâi datorită publicului. Cei doi rutieri au trebuit să se strecoare spre linia de sosire printre nebuni care alergau în pielea goală pe traseu, travestiţi şi oameni deghizaţi în personaje istorice. A câştigat până la urmă Andy Schleck, dar victoria asta nu îi sporeşte deloc şansele ca duminică, la Paris, să câştige Le Tour 2010.
Contador a rămas cu tricoul galben şi profilul etapelor următoare îi dau speranţa că va învinge pentru a treia oară în Marea Buclă. Rutierul de la Astana se descurcă mult mai bine la contratimp, astfel că mâine, de la Bordeaux la Pauillac, are toate şansele să-şi mărească avantajul în faţa lui Schleck.
Din caravană nu a lipsit nici Nicolas Sarkozy. Preşedintele Franţei nu este la prima prezenţă în Le Tour, el fiind un fan declarat al ciclismului. În plus, Marea Buclă reprezintă unul dintre simbolurile Hexagonului. „Turul Franţei este o competiţie extraordinară. Etapa aceasta e fantastică“, a spus şeful statului francez, care a avut un mesaj de mulţumire pentru Lance Armstrong. Sarkozy, fan declarat al celor de la Cofidis, consideră că rutierul american este unul dintre oamenii care au contribuit la transformarea Le Tour în cea mai importantă competiţie sportivă din lume. Etapa de ieri a fost urmărită de două milioane de spectatori. 100.000 au fost numai pe Col du Tourmalet.

Preşedintele francez a evitat să-şi dea cu părere despre punctele fierbinţi ale întrecerii de anul acesta. A reuşit să capteze atenţia la final, când a stat alături de Armstrong, Contador şi Schleck. Cei trei au glumit în direct la televiziunea franceză. Scena s-a încheiat cu rugămintea lui Sarkozy de a face o fotografie împreună, semn că funcţia nu poate alunga pornirile de fan adevărat.

Jurnalul Naţional a ajuns pe Col du Tourmalet datorită lui Renault Koleos. SUV-ul franţuzesc şi-a demonstrat cu această ocazie calităţile reale de off-road, care o fac să fie o maşină potrivită pentru drumuri grele sau pentru explorarea unor colţuri mai puţin accesibile. În acelaşi timp, Renault Koleos este un automobil foarte spaţios şi confortabil, potrivit şi pentru familie.

×
Subiecte în articol: special observator turul frantei