x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Se schiaza in voie!

Se schiaza in voie!

de Sorin Anghel    |    Monalise Hihn    |    04 Ian 2007   •   00:00

Schiorilor le-a venit inima la loc. La munte, stratul de zapada atinge in unele statiuni si un metru grosime. La Straja, drumul catre Lupeni este blocat, astfel ca turistii au fost nevoiti sa coboare in oras doar cu telescaunul.

PROBLEME. Pe partiile din Straja zapada este atat de mare incat ratracurile au avut serios de lucru

Schiorilor le-a venit inima la loc. La munte, stratul de zapada atinge in unele statiuni si un metru grosime. La Straja, drumul catre Lupeni este blocat, astfel ca turistii au fost nevoiti sa coboare in oras doar cu telescaunul.

Ultimele ninsori au prelungit concediile de Sarbatori. Schiorii care au ramas la munte si-au prelungit sejurul pentru a profita de zapada cazuta in ultimele 24 de ore.

LUX. Ieri a nins fara incetare pe Valea Prahovei, astfel ca la Predeal, Azuga si Busteni s-a schiat in voie. "O ora mi-a luat sa dau zapada din fata casei. Acum se poate schia pe toate partiile. Intram si noi in normalitate", a declarat Adrian Purcaru, primarul orasului Azuga. In Poiana Brasov a fost ieri un adevarat balamuc. Cine a facut greseala sa urce cu masina in statiunea de la poalele Masivului Postavaru nu a avut o zi prea buna. Traficul a fost blocat in totalitate. In schimb, pe partii a fost distractie maxima. Zonele cu pietre, gheata si iarba au fost acoperite, astfel ca turistii nu au mai stat cu grija ca si-ar putea strica schiurile. La Sinaia, in schimb, desi a nins, inca nu se poate schia. Vantul puternic nu le-a permis celor de la Teleferic Prahova sa puna in functiune telecabina care face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000.

GRAMADA. Peste 100 de turisti au ramas blocati la Rausor, langa Rau de Mori, in judetul Hunedoara. Singurul drum de acces a fost blocat de zeci de copaci cazuti sub greutatea zapezii. In zona a nins abundent de marti pana ieri-dimineata, stratul de zapada ajungand la aproape un metru. Drumul va deveni practicabil incepand de astazi, zona fiind lipsita de energie electrica. O situatie asemanatoare s-a inregistrat si la Straja. Drumul catre Lupeni este blocat, astfel ca turistii au fost nevoiti sa coboare cu telescaunul pentru a putea ajunge acasa. In schimb, pe partie stratul de zapada are o grosime de peste un metru, astfel ca se poate schia fara probleme. Soseaua care leaga Sibiul de Paltinis a fost blocata ieri din cauza zapezii. Aceeasi stare este valabila si pentru drumul dintre Ranca si Novaci.

BLOCATI LA BALEA LAC
Turistii care au petrecut la Balea Lac s-au vazut ieri nevoiti sa-si prelungeasca vacanta. Dupa o noapte de ninsoare, stratul de zapada de la Balea a ajuns la aproape doi metri. Din cauza cantitatii mari de zapada, au intervenit probleme in alimentarea cu energie electrica. Cursele telecabinei sunt suspendate in acest moment. "Am decis sa facem doar curse de urgenta, daca va fi cazul. Deoarece pot interveni intreruperi in alimentarea cu energie electrica, nu vrem sa riscam ca telecabina sa ramana blocata pe circuit", a spus Arnold Klingeis, managerul cabanei de la Balea Lac. "Noi am incercat sa coboram dimineata cu telecabina, dar s-a oprit la primul pilon si ne-am clatinat o vreme pe loc, din cauza vantului, dupa care ne-am intors. Aici abia poti sa mai mergi, asa mult a crescut zapada si ninge in continuare foarte puternic, insa nu ne-ar deranja sa putem cobori abia prin martie", ne-a spus Marian, unul dintre turistii care si-au prelungit vacanta.
  • Carmen Plesa
  • ×
    Subiecte în articol: ski express zăpadă