x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Se topeşte hotelul!

Se topeşte hotelul!

de Sorin Anghel    |    13 Apr 2008   •   00:00
Se topeşte hotelul!

Proiectul Ice Hotel Bîlea Lac 2008 se apropie de sfîrşit. Hotelul şi biserica de gheaţă sînt puse în pericol, din cauza temperaturilor pozitive.Iarna aceasta, la Bîlea Lac s-au petrecut lucruri exclusiviste. Mai întîi au apărut hotelul şi biserica de gheaţă. Apoi, cehii de la Berghill au reuşit să aducă aici turiştii pasionaţi de heliski.

Proiectul Ice Hotel Bîlea Lac 2008 se apropie de sfîrşit. Hotelul şi biserica de gheaţă sînt puse în pericol, din cauza temperaturilor pozitive.

 

 

Iarna aceasta, la Bîlea Lac s-au petrecut lucruri exclusiviste. Mai întîi au apărut hotelul şi biserica de gheaţă. Apoi, cehii de la Berghill au reuşit să aducă aici turiştii pasionaţi de heliski.

 

 

PLUSURI. Construcţiile de gheaţă, parte a proiectului Ice Hotel Bîlea Lac, nu mai reprezintă o noutate pentru români, fiind la al treilea sezon de existenţă. Managerul Arnold Klingeis a venit în fiecare an cu idei noi, reuşind astfel să facă din hotel principala atracţie turistică a zonei. A crescut traficul, dacă vrem să uzităm o expresie folosită de analiştii economici. Pînă şi biserica de gheaţă a fost folosită în scop publicitar. Sezonul trecut acolo s-a ţinut un botez, iarna asta am avut parte de o nuntă între doi alpinişti. Mireasa a venit la altar pe schiuri, lucru neaşteptat şi nemaiîntîlnit la noi. Lumea din toată ţara a aflat de minunăţie, a venit repede în Munţii Făgăraş şi s-a închinat cu două mîini cînd a văzut ce se poate face din gheaţă.

 

 

CĂLDURĂ. Din păcate, vremea caldă din ultimele zile scurtează viaţa celor două clădiri. Intrarea de la hotelul de gheaţă s-a rupt în acest week-end, astfel că accesul în interior este permis doar dimineaţa. La biserica de gheaţă încă nu sînt probleme. Dacă temperaturile vor rămîne la fel de ridicate şi în săptămîna ce urmează, nu ar fi exclus ca să rămînă fără acoperiş cele două “clădiri”.

sorin.anghel@jurnalul.ro

 

 

 

 

Ecoul Mălinului se ţine la 10 mai

Sezonul de schi în România este departe de a fi încheiat. Iubitorii muntelui vor putea schia pînă în luna mai fără nici un fel de probleme. Alpin Club Ecoul Bucureşti organizează, ca în fiecare an, concursul Ecoul Mălinului, cea mai tare întrecere de free-ride din România. Ediţia de anul acesta va avea loc la 10 mai. Alături de turişti, la întrecere şi-au anunţat intenţia de a participa şi cîţiva schiori de performanţă, printre care Lilla Petroczki, Alexandru Barbu şi Călin Petruş. Anul trecut, Florentin Nicolae, participant la JO Torino 2006, a făcut senzaţie la Ecoul Mălinului, primind un premiu special din partea juriului.

×
Subiecte în articol: ski express gheaţă