x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Semenic şi Muntele Mic

Semenic şi Muntele Mic

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Semenic şi Muntele Mic

Ardealu-i mintea şi Banatu-i fruncea! Cam aşa se spune. Numai că în ceea ce priveşte staţiunile montane, Banatul nu prea mai este fruntea. Asta în ciuda faptului că Semenic şi Muntele Mic sunt două dintre cele mai norocoase locuri din ţară în ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii din ţară.



La Semenic nu a mai rămas mare lucru din vechea staţiune a muncitorimii din Reşiţa. Mai funcţionează o singură pârtie, iar locurile de cazare sunt destul de puţine. Cabana Andra, situată în apropierea teleschiului, este cea mai cochetă din staţiune, dar grupurile mari de turişti pot încerca şi la Hotel "Duşan şi fiul". În rest, nu garantăm pentru nimic. Platoul de pe Semenic este absolut fantastic şi reprezintă locul ideal atât pentru schi alpin, cât şi pentru schi fond, schi de tură sau chiar plimbări cu snowmobilul. La fel ca la Straja, autorităţile locale nu sunt preocupate de dezvoltarea locului, astfel că în viitorul apropiat nu sunt şanse ca pe Semenic să apară o instalaţie modernă de transport pe cablu.

Rivalii de la Muntele Mic încearcă să mişte ceva. Numai că acolo se lucrează româneşte. Doi încarcă, doi descarcă. Pe timp de iarnă, telescaunul reprezintă singura variantă de a ajunge în staţiune. Iar în ultima perioadă, "băbăciunea" a fost mai mult defectă. Câţiva oameni de afaceri se fac că investesc, dar o fac numai vocal. Deocamdată nu se vede nimic. Şi asta e păcat, pentru că Muntele Mic are zăpadă la fel de mult timp ca Sinaia. De altfel, primăvara, după ce sezonul de schi s-a gătat la Straja sau la Arieşeni, bănăţenii urcă în staţiunea de lângă Caransebeş, acolo unde poţi schia, dar poţi face şi plajă. Începând cu această iarnă, pensiunile şi hotelurile din staţiune vor avea internet.

5445-109448-04_35_schi200920.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni