x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Semne bune la final

Semne bune la final

de Marius Mihalcea    |    09 Ian 2011   •   19:59
Semne bune la final
145835-awa-handsuirom11.jpgFluctuaţiile de formă cu care ne-a obişnuit naţionala de handbal masculin a României au ieşit iarăşi la iveală cu ocazia turneului "Yellow Cup" din Elveţia, ultimul de verificare înaintea startului Campionatului Mondial (13-30 ianuarie). La Winterthur, "tricolorii" au evoluat în nota lor obişnuită, alternând perioadele bune de joc cu cele de-a dreptul ca­tastrofale, semn că elevii lui Vasile Stângă nu pot spera în Suedia decât cel mult la calificarea în grupele principale.

Culmea, România a spălat ieri ruşinea înfrângerilor la scor suferite în primele două zile cu Elveţia (26-35) şi cu Slovenia (20-28), nici una dintre ele calificată la turneul final al Mondialelor, tocmai împotriva Norvegiei, de departe cel mai bun adversar întâlnit în Elveţia. Victoria contra norvegienilor, 32-31 (16-18), s-a conturat însă târziu, în ultimele minute ale partidei. Cu cinci minute înainte de final, scorul le era favorabil nordicilor, care conduceau cu 30-27, dar România a remontat uimitor, marcând de cinci ori consecutiv şi trecând în avantaj, 32-30. Ultimul atac i-a aparţinut Norvegiei, care a înscris şi a stabilit scorul final: 32-31 pentru România. Imediat după terminarea meciului, delegaţia României s-a întors în ţară, unde, înaintea plecării în Suedia, programată pentru data de 12 ianuarie, va avea loc prezentarea lotului oficial al "tricolorilor" pentru CM.

La Mondiale, România face parte din Grupa C şi va debuta la 14 ianua­rie, contra vicecampioanei lumii, Croaţia. Mai departe, echipa pre­gătită de Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu va evolua, în ordine, cu Danemarca (16 ianuarie), cu Algeria (17 ianuarie), cu Australia (19 ia­nuarie) şi cu Serbia (20 ianuarie).

×
Subiecte în articol: handbal masculin