x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simbolurile românilor sunt Steaua şi Simona Halep

Simbolurile românilor sunt Steaua şi Simona Halep

de Sorin Anghel    |    18 Iul 2014   •   00:18
Simbolurile românilor sunt Steaua şi Simona Halep
Steliştii au învins în Norvegia, în vreme ce tenismena va fi favorita numărul 3 la US Open.

Steaua Bucureşti este considerat de români clubul sportiv numărul 1 în ţară, iar jucătoarea de tenis Simona Halep este cea mai bună sportivă a României, conform unui sondaj QUDAL – QUalitymeDAL în România, efectuat în martie anul acesta, pe un eşantion de 1.200 de respondenţi. Totodată, cetăţenii români consideră FC Barcelona ca fiind clubul sportiv numărul 1 în lume din punct de vedere al calităţii, iar fotbalistul argentinian Lionel Messi este considerat cel mai bun sportiv pe plan internaţional.

Steaua a învins formaţia norvegiană Stroemsgodset IF cu scorul de 1-0 (0-0), pe stadionul “Marienlyst” din Drammen, în prima manşă a turului II preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia antrenată de către Constantin Gâlcă s-a impus prin golul marcat de Gabriel Iancu în minutul 49. Campioana Norvegiei a început mai bine şi şi-a creat câteva ocazii de gol, cele mai clare fiind irosite de Ogunjimi (31), al cărui şut a fost respins senzaţional de Arlauskis, şi de Storflor (36), care a trimis cu capul peste poartă.

Steaua a marcat în minutul 49, prin Gabi Iancu, care a dejucat pasul la ofsaid al apărării scandinave, şi l-a învins pe portarul Adam Larsen Kwarasey cu un şut cu boltă (49). Arlauskis a salvat un gol ca şi făcut în final, la şutul lui Storflor (88), iar Vâlceanu a irosit o şansă uriaşă de a tranşa calificarea, în ultimele secunde, în situaţie de unu la unu cu Kwarasey (90+3). Meciul retur va avea loc pe 23 iulie, la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Simona Halep, numărul 3 mondial, Serena Williams, liderul clasamentului WTA, şi chinezoaica Na Li, locul 2 WTA, conduc contingentul jucătoarelor care vor participa la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în perioada 25 august – 8 septembrie, la Arenele Flushing Meadows din New York. La competiţie au fost anunţate jucătoare din 36 de ţări, iar 11 dintre acestea provin din Statele Unite, Serena având în palmares cinci titluri la US Open, faţă de şase câte are compatrioata sa Chris Evert, deţinătoarea recordului. Premiile oferite la ediţia 2014 a Openului Statelor Unite vor fi mai mari cu 11,7 la sută faţă de anul trecut, urmând să atingă valoarea totală de 38,3 milioane dolari. Campionii la simplu feminin şi masculin vor fi recompensaţi cu câte un cec în valoare de 3 milioane dolari, un record pentru această competiţie.

“Halep este o jucăoare foarte muncitoare, modestă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Concentrarea din teren şi loviturile perfect plasate au adus-o în vârful ierarhiilor. Pare o versiune feminină a lui Lleyton Hewitt de la începutul carierei, însă fără gesturile de celebrare duse la extrem. Simona şi-a câştigat respectul prin jocul exact şi modestia din teren.” Tennis Magazine

×