x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, aleasă jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

Simona Halep, aleasă jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

02 Feb 2018   •   21:30
Simona Halep, aleasă jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

Românca Simona Halep a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul profesionist feminin de tenis, cu un procentaj covârşitor în ancheta desfăşurată pe site-ul WTA.

Simona Halep, numărul doi mondial, a obţinut 71% din voturi, fiind urmată la mare distanţă de daneza Caroline Wozniacki, 25%, cea care a învins-o în finala turneului Australian Open şi care a deposedat-o de primul loc în clasamentul WTA. Pe locul al treilea s-a clasat germanca Angelique Kerber (3%), iar a patra a fost ucraineanca Elina Svitolina (1%).

Simona Halep a cucerit în ianuarie titlul la Shenzhen Open, după ce le-a învins pe rând pe Nicole Gibbs (SUA), Ying-Ying Duan (China), Arina Sabalenka (Belarus), Irina-Camelia Begu şi Katerina Siniakova (Cehia). De asemenea, Simona şi-a trecut în palmares şi titlul în proba de dublu, alături de Begu.

La Melbourne, Halep a jucat a treia sa finală de Mare Şlem din carieră, pierdută în trei seturi în faţa danezei Caroline Wozniacki, după ce a avut meciuri epice cu americanca Lauren Davis (4-6, 6-4, 15-13), în turul al treilea, şi cu Angelique Kerber (6-3, 4-6, 9-7) în semifinale. În finala turneului Australian Open, Halep a fost învinsă de Wozniacki cu 7-6(2), 3-6, 6-4.

Daneza a cucerit primul său titlu de Mare Şlem cu acest prilej şi a devenit noul număr unu mondial, la exact şase ani de când a ocupat ultima oară primul loc în ierarhia WTA.

Totodată, Wozniacki a jucat în acest debut de an finala turneului de la Auckland, pierdută în faţa germancei Julia Goerges.

Angelique Kerber, fost lider mondial şi campioană la Melbourne în 2016, a demonstrat o revenire la forma care a consacrat-o prin titlul cucerit la Sydney şi semifinala de la Australian Open.

Titlul de la Sydney a venit după victorii în faţa unor jucătoare de top, precum Lucie Safarova, Venus Williams, Dominika Cibulkova, Camila Giorgi şi Ashleigh Barty, acesta fiind primul său titlu de la US Open 2016.

La Melbourne a avut victorii de răsunet cu Maria Şarapova, 6-1, 6-3 în turul al treilea, şi în sferturi, 6-1, 6-2 cu americanca Madison Keys, însă a fost nevoită să se oprească în semifinală, învinsă de Halep, deşi a avut două mingi de meci.

Elina Svitolina a început anul în forţă, cucerind titlul la Brisbane, după victorii cu Carla Suarez Navarro, Ana Konjuh, Johanna Konta, Karolina Pliskova şi Aleksandra Sasnovici.

La Melbourne, Svitolina a atins în premieră sferturile de finală.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep jucatoarea lunii ianuarie wta