x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep: Am simţit că am fost lovită de tren!

Simona Halep: Am simţit că am fost lovită de tren!

21 Ian 2019   •   14:13
Simona Halep: Am simţit că am fost lovită de tren!

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, a declarat, luni, la Melbourne, că s-a simţit în primul set al meciului cu americanca Serena Williams, de la Australian Open, ca şi cum ar fi fost lovită de un tren.
''Voi începe cu o glumă. M-am simţit ca şi cum aş fi fost lovită de tren în primul set. Totul era prea rapid'', a declarat Halep, învinsă de Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, în optimile primului turneu de mare Şlem al anului. Românca a cedat primul set după doar 20 de minute, în care nu a reuşit să-şi facă serviciul nici măcar o dată.
''Nu m-am speriat după primul set, deoarece ştiam că am un nivel mai bun şi că pot juca mai bine, am început să mă mişc mai bine şi să lovesc mingea mai tare. Astfel, după primul set am luat foc înăuntru şi mi-am spus că atunci începe meciul. A fost mult mai bine, iar ghem după ghem am simţit că nivelul meu creşte'', a mai spus Halep, care a subliniat că a luptat în acest meci şi a fost ''foarte aproape'' de victorie.
Halep fusese învinsă în trei seturi de Serena şi la precedentul său duel, în sferturi la US Open, în 2016. 
''Să pierzi de fiecare dată nu înseamnă să îmbunătăţeşti, dar am simţit că am fost aproape'', a precizat Halep, comparând cele două meciuri.
''Am jucat mai bine, am stat mai bine în raliuri şi le-am câştigat pe cele lungi. Am simţit că am mai multă forţă în faţa ei, m-am mişcat bine'', a mai spus românca.
Halep şi-a încheiat prematur sezonul 2018, din cauza unei hernii de disc, şi în actuala stagiune a debutat cu o înfrângere la Sydney (în faţa australiencei Ashleigh Barty), după care a avut parte de meciuri dificile în primele două tururi la Melbourne, trecând în trei seturi de Kaia Kanepi (Estonia) şi Sofia Kenin (SUA), după care a dispus în două seturi de sora mai mare a Serenei, Venus Williams.
''Am riscat stând acasă mult timp şi nu m-am pregătit la cel mai înalt nivel, dar nu am jucat rău. Sunt bucuroasă pentru felul în care a decurs acest turneu, a mărturisit Halep. Vreau să iau doar lucrurile pozitive. Am făcut meciuri mari, am avut o tragerea la sorţi dificilă, dar a fost frumos''.
Românca a mai declarat că va reveni în ţară şi se va uita la la meciurile care au mai rămas: ''Sunt curioasă cine va câştiga''.
Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului. Halep (27 ani), finalistă la ediţia trecută, a cedat după o oră şi 47 de minute şi riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA după acest turneu.

AGERPRES

×