x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, distinsă de WTA: "Are mari şanse să ajungă în Top 10 la începutul anului 2014"

Simona Halep, distinsă de WTA: "Are mari şanse să ajungă în Top 10 la începutul anului 2014"

21 Noi 2013   •   12:10
Simona Halep, distinsă de WTA: "Are mari şanse să ajungă în Top 10 la începutul anului 2014"
Sursa foto: VASSIL DONEV/EPA

Simona Halep a fost desemnată, astăzi, de WTA, jucătoarea cu cea mai mare creştere în 2013, an competiţional în care a câştigat şase turnee şi pe care l-a încheiat pe locul 11 în clasamentul mondial, potrivit Mediafax.

"Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află pe punctul de a ajunge în Top 10 - Simona Halep este «Most Improved Player Of The Year»", se arată pe site-ul WTA.

Wtatennis.com notează că la Roma, în luna mai, Halep a învins patru jucătoare importante - Svetlana Kuzneţova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovici, iar în semifinale a fost eliminată de liderul mondial Serena Williams.

"Au urmat şase luni de progres. Dacă luăm în considerare şi parcursul de la Roma, Halep a avut un palmares de 43-8 la ultimele 14 turnee, câştigând primele ei şase titluri WTA la Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapest, New Haven, Moscow şi Sofia, şi încheind pe locul 11 în clasamentul de la 4 noiembrie", adaugă sursa citată.

WTA menţionează că Halep are mari şanse să ajungă în Top 10 la începutul anului 2014 şi să fie a treia româncă ce accede în clasamentul celor mai bune zece jucătoare din lume, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

×