x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open: Simona Halep, ELIMINATĂ de Flavia Pennetta, după 5 ore de pauză din cauza ploii

US Open: Simona Halep, ELIMINATĂ de Flavia Pennetta, după 5 ore de pauză din cauza ploii

03 Sep 2013   •   08:53
US Open: Simona Halep, ELIMINATĂ de Flavia Pennetta, după 5 ore de pauză din cauza ploii

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (favorita 21) şi-a încheiat frumoasa aventură la US Open, fiind eliminată în optimile de finală, luni, de italianca Flavia Pennetta, care a câştigat cu 6-2, 7-6 (7/3), profitând, poate, şi de faptul că, aflată în mare dificultate în turul secund, a beneficiat de o pauză de aproape 6 ore, din cauza ploii. Halep, care a avut cel mai bun parcurs al ei la un turneu de tenis de Mare Şlem, a rămas cu 280 puncte WTA şi cu un cec de 165.000 dolari.

Meciul, primul de pe arena a doua a complexului de la Flushing Meadows, a început la ora 11,00, locală, dar s-a întrerupt după o oră şi 10 minute, aproximativ, din cauza unei rafale de ploaie. În acel moment, după ce câştigase primul set, cu 6-2, experimentata jucătoare italiană se afla în pragul pierderii celui de-al doilea set: Simona Halep conducea cu 5-4 şi 40-30, aflându-se la serviciu, deci avea minge de set. Se pregătea să servească, dar arbitra de scaun a oprit jocul chiar în acel moment, iar la reluare, Pennetta, complet refăcută fizic şi psihic, a răsturnat situaţia, calificându-se în sferturile de finală.

După 4 turnee câştigate în această vară, pe 3 suprafeţe diferite, prezenţa în ultimele 16 jucătoare la US Open reprezintă un rezultat meritoriu pentru Simona Halep, care îi va mai aduce un nou salt în ierarhia WTA, la alcătuirea următorului clasament. În prezent, românca este pe 19, a patra jucătoare din ţara noastră care ajunge în Top 20.

×
Subiecte în articol: simona halep us open Flavia Pennetta