x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep face senzaţie la Roma: s-a calificat în semifinale la Foro Italico!

Simona Halep face senzaţie la Roma: s-a calificat în semifinale la Foro Italico!

17 Mai 2013   •   18:06
Simona Halep face senzaţie la Roma: s-a calificat în semifinale la Foro Italico!

Venită din calificări, Simona Halep a reuşit o performanţă excepţională, calificându-se în semifinalele turneului Foro Italico, dotat cu premii în valoare de 2.369.000 de euro.

Vineri după-amiază, Halep, care trecuse pe rînd de Hantuchova, Kuznetsova, Agnieszka Radwanska şi Roberta Vinci, a făcut o nouă victimă de marcă, trecând în trei seturi, scor 4-6, 6-0, 7-5, de sârboaica Jelena Jankovic, la capătul unei partide care a durat două ore şi 40 de minute.

A fost un meci uluitor, în care Simona a început cu break şi a condus cu 2-0, având şi serviciul. Jankovic a revenit însă rapid, a făcut două break-uri şi a câştigat cu 6-4.

A urmat un set secund fără istoric, în care Simona nu a cedat nici măcar un game şi s-a ajuns în decisiv. Jankovic a făcut două break-uri şi servea la scorul de 3-0, în momentul în care s-a produs revenirea miraculoasă.

Halep a egalat la 3, egalitatea s-a menţinut până la 5-5, românca a făcut apoi 6-5 după un game care a ţinut aproape un sfert de oră, după care s-a impus pe serviciul adversarei.

Simona Halep va juca sâmbătă în semifinale contra liderului ierarhiei mondiale, americanca Seena Williams. 

Calificarea în semifinalele unui turneu din categoria Premier este cea mai bună performanţă din cariera jucătoarei în vârstă de 21 de ani şi îi va aduce acesteia 395 de puncte WTA şi un premiu de 85.835 de euro, cu care va depăşi suma de un milion de dolari câştigată din tenis.

×
Subiecte în articol: halep roma serena williams semifinale