x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, felicitată de jucătorii de tenis pentru titlul cucerit la Roland Garros

Simona Halep, felicitată de jucătorii de tenis pentru titlul cucerit la Roland Garros

09 Iun 2018   •   22:33
Simona Halep, felicitată de jucătorii de tenis pentru titlul cucerit la Roland Garros
Sursa foto: captura TV

Românca Simona Halep, numărul unu mondial, a fost felicitată de jucători şi jucătoare de tenis, în reţele de socializare, pentru titlul de Mare Şlem cucerit sâmbătă la Roland Garros.

Cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, a scris că Simona merita acest titlu: ''Simonaaaaa! Ai reuşit. Sunt atât de bucuroasă pentru tine. Să te bucuri de fiecare secundă. Meriţi atât de mult acest moment''.

 

 

Germanca Andrea Petkovic, pe care Halep a învins-o în turul al treilea la Paris, a avut următorul mesaj: ''Pentru toţi negativiştii, care au spus că nu va câştiga un Grand Slam deoarece este slabă din punct de vedere mental, să vă stea în gât. Fiecare are ritmul său şi unele eşecuri sunt pietre de temelie în viaţa individuală''. Petkovic a continuat: ''Felicitări, Simona - asta încerc să spun şi mulţumesc pentru lecţia pe care ne-ai dat-o''.



Rusoaica Daria Kasatkina remarcă faptul că un astfel de titlu ''este vorba despre răbdare şi despre multă muncă. Multe felicitări pentru @Simona_Halep. O mare campioană''.

Anabel Medina Garrigues (Spania) a transmis că Halep merita să câştige un titlu de Mare Şlem: ''Felicitări @Simona_Halep & @darren_cahill! Meritaţi un Grand Slam! Enhorabuena (Felicitări)!''

Fosta jucătoare australiană de tenis Rennae Stubbs remarcă faptul că ultimele trei turnee de Mare Şlem au fost câştigate de jucătoare care nu aveau până acum în palmares un astfel de trofeu: ''Lacrimi! Lacrimi sincere!! Felicitări @Simona_Halep .... ca fostă jucătoare să vezi un astfel de moment e înduioşător! Trei câştigătoare în premieră de Grand Slam la rând....Sloane (Stephens - US Open), Woz (Caroline Wozniacki - Australian Open) şi Simo (Simona Halep - Roland Garros). Tenisul feminin e tare!!''


Belgianca Yanina Wickmayer consideră şi ea că Halep merita titlul la Paris: ''Felicitări @Simona_Halep!! Nimeni nu merita mai mult.. Să te bucuri de acest moment!

Kristina Mladenovic (Franţa) a avut şi ea cuvinte frumoase: ''Când e vorba despre perseverenţă... e şi mai dulce şi mai binemeritat. Congratulations @Simona_Halep să te bucuri de momentul tău.. a sosit''.


Rusoaica Elena Vesnina consideră că românca merita acest titlu mai mult ca oricine: ''Simonaa! Tu meriţi acest titlu mai mult ca oricine Multe felicitări @Simona_Halep''

 

Britanica Johanna Konta a transmis, la rândul ei: ''Complet meritat @Simona_Halep''.


Tenismanul sud-african Kevin Anderson a scris în reţelele de socializare: ''Felicitări @Simona_Halep pentru un binemeritat titlu la @rolandgarros''.

Legendarul Boris Becker a ţinut să aibă şi el un cuvânt de spus: ''Iar câştigătoarea este...? @Simona_Halep? #rumania @rolandgarros''.

 

Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova a transmis şi ea felicitări pentru acest succes: ''Felicitări Simona! Binemeritat, o treabă foarte bună''.

 


Germanca Sabine Lisicki a exclamat: ''Ce finală! Multe felicitări @Simona_Halep pentru titlul la @rolandgarros''.

Marius Copil, cel mai bun tenisman român al momentului, consideră că este un ''Moment istoric în România!!'' şi transmite ''Felicitări Simona!!''



Americanca Irina Falconi ''Wow! Ce moment pentru Simona! Ce turneu extraordinar pentru Sloane! Ce finală!''

 


Fostul tenisman american Mardy Fish a afirmat ''Bravo ţie @simona_halep''.


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Halep (26 ani) a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 31-a finală din carieră, până acum având 17 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen şi Roland Garros.

Halep a mai jucat 14 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, iar anul acesta la Australian Open şi Roma.

Simona Halep a cucerit şi un titlu WTA la dublu, anul acesta, la Shenzhen, alături de Irina Begu, jucând şi o finală în 2016 la Montreal, alături de Monica Niculescu.

Halep va primi pentru succesul său de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA şi 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte şi 1,12 milioane euro.

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: roland garros Simona Halep