x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, în semifinale la Roland Garros

Simona Halep, în semifinale la Roland Garros

04 Iun 2014   •   19:25
Simona Halep, în semifinale la Roland Garros
Sursa foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/Intact Images

Simona Halep a reuşit o nouă performanţă pentru tenisul românesc calificându-se în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce şi-a adjudecat victoria în partida susţinută în compania rusoaicei Svetlana Kuzneţova.

Singura jucătoare de tenis din turneu care nu a pierdut niciun set până acum, Halep nu s-a îndurat să-i facă această favoare Kuzneţovei, impunându-se clar în două seturi – 6-2, 6-2.

Ca şi în precedentele întâlniri susţinute până acum pe zgura pariziană, Simona Halep a intrat pe teren extrem de concentrată şi de încrezătoare în forţele proprii, determinată să se impună. Extrem de mobilă, ca un spiriduş, Halep a creat senzaţia că nu există zonă de teren pe care să n-o poată acoperi, transformând mingi considerate, inclusiv de către adversara sa, pierdute în puncte victorioase.

"Am jucat foarte rapid, am fost foarte agresivă. A fost o zi perfectă pentru mine. Am încercat să deschid terenul de fiecare dată, să caut unghiuri cât mai bune. Am luat mingea repede, am stat foarte aproape de linia de fund. M-am simţit bine, am simţit jocul foarte bine. Sînt pregătită pentru meciul următor", a declarat Halep la finalul meciului.

În semifinale, Simona o va întîlni mâine, de la ora 16, pe nemţoaica Andrea Petkovici, cea care a trecut  de Sara Errani în sferturi, scor 6-2, 6-2.
În cealaltă semifinală se vor înfrunta Eugenie Bouchard şi Maria Şarapova.
Maniera în care Simona a jucat până acum  la Paris este de-a dreptul entuziasmantă, mărturie în acest sens stând clasamentul celor mai puţine game-uri pierdute, Halep este pe primul loc, cu numai 22, urmată de Şarapova - 32, Bouchard - 40 şi Petkovici - 47.


Momentul din cariera Simonei Halep este remarcabil pentru sportul românesc, până acum doar două românce s-au mai calificat în semifinale la Roland Garros, Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai.


×
Subiecte în articol: simona halep