x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep joacă finala de la Roland Garros!

Simona Halep joacă finala de la Roland Garros!

05 Iun 2014   •   20:30
Simona Halep joacă finala de la Roland Garros!
Sursa foto: ETIENNE LAURENT/EPA/Intact Images

Simona Halep a reuşit să se califice în finala turneului de la Roland Garros după ce şi-a adjudecat victoria în partida susţinută în compania jucătoarei germane Andrea Petkovici - 6-2, 7-6.
În finala competiţiei, ce va avea loc sâmbătă, Halep o va întâlni pe rusoaica Maria Şarapova.

Setul întâi a avut un istoric scurt. Cu fustiţa violet şi şepcuţa de aceeaşi culoare, Simona a intrat ca un uragan pe teren, năvălind peste adversara sa, incapabilă să facă faţă situaţiei în care părea să joace singură la perete, majoritatea mingilor expediate peste fileu returnându-se precis şi în forţă.  S-a terminat 6-2 la game-uri, jumătate din drumul spre finală era parcurs.
În cel de al doilea, emoţiile s-au manifestat în jocul Simonei, parcă un pic mai nervoasă şi mai nerăbdătoare în a da lovitura de graţie mai rapid iar Petkovici s-a agăţat cu disperare de fiecare minge. Finalul a fost dramatic, după un break de fiecare parte, s-a ajuns în tie-break, unde Simona a câştigat cu 7-4.

Citește și Simona Halep - „Machidoanca“ de aur a tenisului românesc

"A fost visul meu să joc o finală la Paris şi sunt extrem de fericită că am reuşit să mă calific. Am fost puţin blocată în unele momente, mai ales în setul al doilea, dar este foarte important că am câştigat în două seturi. Trebuie să fiu fericită.
Am avut unele emoţii în primul set, dar am rămas concentrată. Nu cred că am arătat pe teren.
Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu câştigam al doilea set, aşa că e excelent că am câştigat din acest tie-break".
Şarapova este o mare campioană, ştiu cum trebuie să joc împotriva ei. Va fi un meci foarte interesant, am pierdut cu ea la Madrid, dar am învăţat multe lucruri acolo
", a declarat Simona Halep la finalul întâlnirii cu Petkovici.

Ion Ţiriac: "Partida de ieri trebuia să fie mai dificilă decît cea de azi. Nu ca nume pe hîrtie, ci ca jucătoare. Mi se pare o victorie logică.
O (pe Simona - N.R.) aşteaptă din nou o finală şi are şansele ei. Simona nu are voie să se lase împinsă. Dacă accelerează adversara, trebuie să accelereze şi ea.
Trebuia, şi putea, să câştige şi finala de la Madrid. Are toate şansele să câştige un Grand Slam şi eu am zis că îi trebuie şi o şansă laterală, pe care acum a avut-o
".

Uneori, jocul Simonei arată atât de firesc, de natural, încât racheta pare o prelungire a mâinii sale, iar multe din loviturile sale pot fi cu siguranţă elogiate în manualele de tenis.
Nicio minge nu pare de neajuns, niciun unghi nu pare să fie imposibil de realizat, concentrarea e maximă, o rutină interioară stabileşte telemetria, forţa, sincronizarea, efortul.
Mai e un singur meci, alături de tine, milioane de români sunt gata să simtă gustul victoriei, Simona!





×
Subiecte în articol: simona halep