x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, pentru prima dată în sferturile de finală la Roland Garros

Simona Halep, pentru prima dată în sferturile de finală la Roland Garros

de Agerpres    |    02 Iun 2014   •   18:02
Simona Halep, pentru prima dată în sferturile de finală la Roland Garros

Pentru prima dată în cariera sa, românca Simona Halep, favorită nr. 4, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, al 2-lea de Mare Şlem al anului, învingând-o luni, în optimi, în două seturi, 6-4, 6-3, pe americanca Sloane Stephens, într-o oră şi 18 minute.

Disputat pe Arena centrală de la Roland Garros, "Philippe Chatrier", meciul a arătat din nou calităţile tehnice (în special reverul în lungul liniei, slice-ul şi lovitura de dreapta în cros), dar mai ales tactice ale româncei, care a întâlnit o jucătoare mai puternică, totuşi, din punct de vedere fizic decât ea şi o obişnuită a acestor faze în turneele de Mare Şlem. Tenace, favorita 4 a rupt echilibrul primului set, care a durat 47 de minute, în ghemul 10, obţinând victoria cu 6-4, ceea ce i-a permis să înceapă din nou cu serviciul.

Deşi a început ciudat, cu 5 breakuri în primele 6 jocuri, manşa a doua s-a dovedit decisivă, consemnând valoarea superioară actuală a româncei, care s-a impus în cele din urmă cu 6-3, victorie cu care constănţeanca mai realizează o premieră - calificarea în sferturile de finală la Paris.

"Sunt foarte fericită că am câştigat, a fost un meci foarte dur, aşa cum mă aşteptam. Joc cu încredere, din ce în ce mai bine, îmi place zgura, îmi place acest turneu, mă simt bine şi vreau să merg şi mai departe. Şi, dacă am şansa în cariera mea să câştig un singur Grand Slam, mi-ar plăcea ca asta să se întâmple aici", la Paris, a declarat Halep, după meci.

În sferturile de finală, Halep, care şi-a asigurat 430 de puncte WTA şi 220.000 euro, va juca împotriva câştigătoarei din meciul dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, cap de serie nr. 27, şi Lucie Safarova (Cehia), cap de serie nr. 23.

×
Subiecte în articol: simona halep roland garros