x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha

12 Feb 2014   •   21:54
Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha
Sursa foto: Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat cu emoţii în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.440.270 dolari, miercuri seara, după ce a trecut în trei seturi de Kaia Kanepi (Estonia), cu 6-4, 3-6, 7-6 (5).

Halep (22 ani, numărul 10 mondial), a şaptea favorită a competiţiei, a avut nevoie de 2 ore şi 28 de minute pentru a trece de Kanepi (28 ani, 27 WTA). Simona şi-a adjudecat primul set cu 6-4, a fost condusă în al doilea cu 2-0, dar a restabilit egalitatea, pentru ca apoi baltica să câştige trei ghemuri consecutive şi în cele din urmă şi setul, cu 6-3. În decisiv, cele două au mers cap al cap până la 3-3, după care Kanepi a reuşit un break şi s-a desprins la 5-3. Halep s-a mobilizat şi a realizat un break vital, când Kanepi servea pentru meci. Partida a ajuns în tiebreak, unde Simona Halep a reuşit să se impună cu 7-5.

Simona Halep, care era direct calificată în turul secund, şi-a asigurat un cec de 25.135 dolari şi 105 puncte WTA prin calificarea în optimi, fază în care o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ţvetana Pironkova (Bulgaria) şi Annika Beck (Germania).

Halep este a doua jucătoare română care se califică în optimi la Doha, după Monica Niculescu, victorioasă miercuri cu 6-1, 3-6, 6-3 în faţa americancei Bettanie Mattek-Sands.

×
Subiecte în articol: simona halep calificare optimi turneu doha