x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Australian Open. Probleme la gleznă pentru româncă

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Australian Open. Probleme la gleznă pentru româncă

16 Ian 2018   •   08:40
Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Australian Open. Probleme la gleznă pentru româncă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, marţi, la Melbourne, în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a dispus cu 7-6, 6-1 de australianca Destanee Aiava, locul 193 WTA. Meciul a durat aproape 2 ore.

Simona a început greu meciul. Aiava a lovit puternic, decisiv, în timp ce Halep s-a deplasat greu și a lovit scurt. Australianca de 17 ani a condus cu 5-2, moment în care a cerut intervenția medicului și a mers la vestiare, acuzând probleme din cauza căldurii, potrivit gsp.

După reluarea jocului, meciul s-a schimbat total. Aiava a făcut multe greșeli, n-a mai fost sigură și jocul ei n-a mai funcționat. Halep a profitat și a revenit, câștigând meciul în tie-break.

Setul doi a început prost pentru Halep. În al doilea game, Simona a călcat greșit și a căzut, acuzând mari probleme la gleznă. După intervenția medicului, Simona a revenit și a jucat mai precaut, n-a mai forțat, dar a reușit să facă două break-uri și să își câștige fără emoții serviciul, calificându-se în turul doi.

Halep şi-a asigurat 80.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu Eugenie Bouchard (Canada), care a dispus de franţuzoaica Oceane Dodin cu 6-3, 7-6 (5).

Bouchard a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive, precedenta victorie datând din luna august, când trecea de americanca Lauren Davis cu 6-1, 6-3, în primul tur la New Haven.

Halep are 2-1 în duelurile directe cu Bouchard (23 ani, 112 WTA), după succesele din 2014, în optimi la Indian Wells, cu 6-2, 1-6, 6-4, şi în în grupă la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-2, 6-3. Singura victorie a canadiencei a venit tot în 2014, în semifinale, la Wimbledon, cu 7-6 (5), 6-2. Cele două se pot întâlni din nou luna viitoare, la Cluj-Napoca, în Fed Cup.

Halep este a treia reprezentantă a României calificată în turul al doilea la Australian Open, după Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au pierdut în primul tur, iar Ana Bogdan o va înfrunta marţi pe Kristina Mladenovic (Franţa), în alt meci din runda inaugurală.

×