x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep și Monica Niculescu, învinse în finala de dublu la Montreal

Simona Halep și Monica Niculescu, învinse în finala de dublu la Montreal

01 Aug 2016   •   06:22
Simona Halep și Monica Niculescu, învinse în finala de dublu la Montreal

Jucătoarele române de tenis Simona Halep și Monica Niculescu au fost învinse de rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina cu 6-3, 7-6 (5), duminică, în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de Montreal, dotat cu premii totale de 2.413.663 dolari.

Halep și Niculescu, beneficiarele unui wild card, au avut un parcurs remarcabil în proba de dublu la Rogers Cup, însă au cedat în finala cu favoritele numărul patru după o oră și 35 de minute de joc.

Halep, care a jucat duminică și finala de simplu, câștigată după o oră și 15 minute în fața americancei Madison Keys, cu 7-6 (2), 6-3, mai disputase doar un meci de dublu anul acesta, iar la Montreal a avut parte de meciuri de trei seturi în sferturi și semifinală, astfel că nu a mai fost în cea mai bună formă fizică în finala de dublu.

Rusoaicele au primit un cec de 142.375 dolari și 900 de puncte WTA, iar româncele au fost recompensate cu 71.920 dolari și 585 puncte WTA.

Niculescu venea după un titlu cucerit la Washington în proba de dublu, alături de belgianca Yanina Wickmayer, și ocupă locul 23 în ierarhia mondială de dublu, cea mai bună clasare a sa, care se va îmbunătăți luni. Monica rămâne cu 6 titluri WTA la dublu și cu 13 finale pierdute. Pentru Halep a fost prima finală de dublu jucată în circuitul WTA.

AGERPRES

×