x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de la Doha. Simona Halep şi Monica Niculescu, pe tabloul principal

Turneul de la Doha. Simona Halep şi Monica Niculescu, pe tabloul principal

19 Feb 2016   •   22:30
Turneul de la Doha. Simona Halep şi Monica Niculescu, pe tabloul principal

Jucătoarele române de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, şi Monica Niculescu figurează pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari, care va debuta luni.

Halep este a doua favorită şi va intra direct în turul al doilea, fază în care o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Caroline Garcia (Franţa) şi o jucătoare venită din calificări. Garcia (22 ani, 38 WTA), semifinalistă la Dubai, a jucat o singură dată cu Halep, anul acesta, în optimi la Sydney, când românca s-a impus în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-1.

Monica Niculescu va juca în primul tur cu Sabine Lisicki, duel care prefaţează confruntarea dintre echipele celor două ţări din Fed Cup (16-17 aprilie, la Cluj-Napoca, în baraj pentru Grupa Mondială). Monica (28 ani, 37 WTA) şi Sabine (26 ani, 32 WTA) sunt la egalitate la duelurile directe, 3-3. Germanca a câştigat ultimele două partide.

Germanca Angelique Kerber, câştigătoarea turneului Australian Open de anul acesta, este principala favorită la Doha, unde Simona Halep a cucerit titlul în 2014, după o finală chiar cu Kerber (6-2, 6-3). Anul trecut românca nu a participat, titlul revenind cehoaicei Lucie Safarova.

Sursa - Agerpres

×