x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ski Express / Sinaia - Plaja in Valea Dorului

Ski Express / Sinaia - Plaja in Valea Dorului

de Sorin Anghel    |    01 Apr 2006   •   00:00
Ski Express / Sinaia - Plaja in Valea Dorului

Turistii care merg la Sinaia nu se multumesc doar sa schieze. In zilele cu soare, majoritatea celor care ajung in Valea Dorului fac plaja pe terasa cabanei de la baza partiei.

Una dintre fitele aparute in ultimii ani este aceea de a te afisa cu un ten bronzat chiar si in mijlocul iernii. Asta presupune fie cateva sedinte la solar, fie o vacanta de lux pe o insula exotica. Ambele variante sunt foarte costisitoare din punct de vedere material.

IDEE. Cine este un pic destept poate avea un bronz impecabil fara prea mari batai de cap. Acesta se dobandeste in zona de munte, acolo unde multi turisti imbina sporturile de iarna cu statul la plaja. Unul dintre cele mai cautate locuri in aceasta perioada este Sinaia. Partiile din Valea Dorului, situate la altitudini foarte inalte, au in continuare zapada, lucru care le permite schiorilor sa isi satisfaca pofta de distractie.

LINISTE. De altfel, zona este recunoscuta pentru faptul ca sezonul de schi se incheie abia la inceputul lunii mai, atunci cand in alte locuri a trecut si vremea ghioceilor. Departe de agitatia de pe Valea Prahovei, locul are darul sa te deconecteze de la orice problema. Practic, se poate schia pe oriunde este zapada, nu doar pe acolo pe unde au trecut ratracurile. Este atata loc incat este imposibil ca doi schiori sa se ciocneasca.

POLITICA. Si Boureanu se arde la Sinaia
AGLOMERATIE. Turistii se distreaza la Valea Dorului

DRUM. De la sfarsitul lunii februarie, accesul se poate face pe doua cai. Turistii sositi la distractie au de ales intre vechea telecabina si noul telescaun, care are o capacitate mult mai mare de transport. Preturile foarte mici, sunt aceleasi, adica 18 RON pentru o calatorie dus-intors. Vremea frumoasa, zapada mare sunt doua motive pentru care turistii se inghesuie si primavara la munte.

RELAXARE. In Valea Dorului, atunci cand vrei sa iti tragi sufletul dupa cateva coborari, te asezi la terasa din fata cabanei care poarta numele locului. In zilele frumoase de primavara, cand soarele este de partea turistilor, iti este greu sa te mai ridici o data ce te-ai asezat pe scaun. Iti dai jos hainele si ramai la bustul gol, asteptand ca soarele sa te arda in asa fel incat toata lumea sa se minuneze de noua infatisare atunci cand te intorci la serviciu sau la scoala.

MEDIC "Bronzul de la munte este mult mai sanatos decat cel de la mare. Aici nu faci niciodata insolatie si ai ocazia sa faci si sport. Este sanatate curata. Vara toata lumea e bronzata, dar iarna numai schiorii reusesc acest lucru" - Marin Tanasescu, schior Ploiesti

PROFIT
"E coada la telescaunul din Valea Dorului, dar eu schiez in tricou, astfel ca nu pierd nimic. Cat timp astept sa urc, ma prinde soarele si ma bronzez mai bine decat atunci cand ma duc vara la mare. Eu as vrea sa vin la schi la Sinaia chiar si in iulie" - Nicu Dicu, schior Pitesti

ALTERNATIVA
"Eu vin la Sinaia numai cand sezonul este pe sfarsite. Nu prea stiu sa schiez, dar ma intind la soare, beau cateva pahare cu vin fiert, ma bronzez, o las pe nevasta-mea sa schieze cat vrea ea, iar atunci cand plecam eu sunt bronzat si ea fericita" - Stefan Dobrisan, schior Chirnogi

COADA MARE LA URCAREA IN TELESCAUN
OPTIUNE. Turistii prefera sa coboare Carpul
Pana acum doua luni, cea mai mare problema a schiorilor care ajungeau la Sinaia era coada de la vechea telecabina. Inaugurarea telescaunului care face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000 a eliminat si aceasta problema. Numai ca acum aglomeratia s-a mutat la telescaunul ce deserveste partiile din Valea Dorului. Dupa ce cobori panta in viteza trebuie sa astepti vreo 15 minute la coada, astfel ca in decurs de o ora nu poti face mai mult de 2-3 ture. Din acest motiv, multi dintre schiori prefera sa coboare Carpul, considerata cea mai grea partie din Romania.
×
Subiecte în articol: ski express sinaia valea valea dorului