x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Soc in lumea boxului. Vladimir Klitschko a fost INVINS. A pierdut cele 4 centuri

Soc in lumea boxului. Vladimir Klitschko a fost INVINS. A pierdut cele 4 centuri

29 Noi 2015   •   08:40
Soc in lumea boxului. Vladimir Klitschko a fost INVINS. A pierdut cele 4 centuri

Tyson Fury este noul campion mondial la categoria greilor. Britanicul l-a învins la capătul unui meci de 12 runde pe legendarul ucrainean Vladimir Klitschko, cel care până în sâmbătă seară deținea centurile IBF, WBA, WBO şi IBO. 

Partida, desfășurată în cadrul unei gale la Dusseldorf, a fost una lipsită de spectacol, niciunul dintre boxeri nereușind să puncteze convingător. Totuși britanicul a obținut decizia unanimă a celor trei arbitri, reușind să-i spargă arcada ucraineanului, care a fost susținut în colțul său de fratele său, Vitali, o altă legendă a boxului. 

Britanicul de 27 de ani a sărbătorit în lacrimi triumful istoric. Fury i-a cerut scuze la final legendarului Lennox Lewis, pe care îl înțepase verbal în câteva ocazii, apoi a început să cânte melodia trupei Aerosmith - I Don t Wanna Miss a Thing - o dedicație pentru soția sa. 

În luna mai a acestui an, Fury trecuse de românul Cristian Ciocan prin KO tehnic, devenind challenger pentru titlul mondial WBO deţinut până aseară de ucraineanul Vladimir Kliciko.

Înainte de meciul din Germania, ucraineanul avea un record de 64 de victorii - dintre care 53 obținute înainte de limită - și doar 3 înfrângeri. Campionul mondial de până aseară nu mai pierduse un meci de 11 ani și jumătate, timp în care a reușit 22 de victorii la rând, scrrie Digisport.Și palmaresul englezului este unul impresionant- Fury a câștigat toate cele 24 de meciuri disputate la profesioniști, 18 dintre ele prin KO. 

×