x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Soelden Austria

Soelden Austria

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Soelden Austria

S-a dus vremea în care toţi românii dădeau fuga la Kaprun. Între timp, sita s-a cernut, iar publicul de la noi a devenit din ce în ce mai pretenţios. Iarna aceasta, cea mai căutată staţiune de schiorii din România este Soelden. E vorba despre un loc superb, situat în Tyrol, de unde, an de an, se dă startul Cupei Mondiale la schi alpin. Găzduirea unei astfel de competiţii este garanţia calităţii.



Austria este paradisul sporturilor de iarnă, astfel că oricare schior din lume îşi doreşte să ajungă acolo. Trecem peste partea aia cu preţurile mai mici ca la noi şi servicii impecabile, pentru că deja s-a convins toată lumea de acest lucru. "Ţara Valsului" are cam 800 de staţiuni de schi, astfel că ai nevoie de un ghid pentru a alege destinaţia ideală.

Soelden se găseşte la 90 de kilometri de aeroportul din Innsbruck, dar cei mai mulţi dintre români preferă să ajungă până acolo cu maşina personală. Domeniul schiabil ajunge până la 3.340 m şi cuprinde 146 km de pârtii. Turul The BIG3 este o rută semnalizată care parcurge cele mai importante pârtii ale domeniului, inclusiv cele trei vârfuri de peste 3.000 de metri de pe care aveţi o privelişte superbă şi către Alpii Italieni. Muntele Gaislachkogl nu are pârtii foarte înalte, dar are multe variante de free-ride. Din Soelden, transportul pe munte este asigurat de două telegondole. Între cele două instalaţii există un autobuz care îi transportă pe turişti gratis. Luxul este la el acasă în Tyrol. În ianuarie e plin de ruşi atraşi mai mult de cluburile luxoase, decât de pârtiile de schi.

×
Subiecte în articol: staţiuni