x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

17 Iul 2018   •   18:47
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la BRD Bucharest Open

Sorana Cîrstea (65 WTA), cap de serie 5, a devenit a treia din jucătoare din România care s-a calificat marţi în optimile turneului de tenis BRD Bucharest Open 2018 de la Arenele BNR, graţie victoriei cu 6-3, 6-3 contra turcoaicei Cagla Buyukakcay (195 WTA).

Sorana a început cu stângul meciul şi a pierdut primul ghem pe serviciul propriu, după care s-a redresat imediat, a făcut rebreak, dar sarabanda break-urilor a continuat până la 2-2. Românca a fost prima care şi-a făcut serviciul şi a preluat conducerea cu 3-2 şi apoi cu 4-2, după ce a rupt din nou serviciul adversarei. Greşelile neforţate a reapărut în jocul Soranei şi şi-a pierdut din nou serviciul, dar a revenit cu un rebreak şi a condus cu 5-3. Românca a servit pentru set, nu a mai făcut greşeli gratuite şi a pus capăt ostilităţilor cu 6-3 după 32 de minute, în faţa unui adversare care a încercat doar să returneze toate mingile peste fileu.

Setul doi a început cu Buyukakcay la serviciu şi în ghemul trei, Sorana a reuşit un break şi a preluat iniţiativa cu 2-1. Favorita numărul cinci a condus cu 3-1, a avut mai multe mingi de break în ghemul cinci, pentru 4-1, dar turcoaica a revenit şi scorul a devenit 3-2. S-a ajuns la 5-3, iar pe serviciul turcoaicei, Sorana a făcut break şi a încheiat meciul cu 6-3, 6-3 după o oră şi 18 minute de joc.

În turul 2, Sorana Cîrstea va juca împotriva belgiencei de origine ucraineană Maryna Zanevska (166 WTA), cu care nu a mai jucat la simplu. Sorana are asigurat un cec de 3.310 dolari şi 30 puncte WTA pentru calificarea în turul doi.

Celelalte două românce calificate marţi în optimi sunt Mihaela Buzărnescu, a doua favorită, şi Irina Bara, venită din faza preliminară. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea brd bucharest open