x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sovata, de placă

Sovata, de placă

27 Noi 2008   •   00:00
Sovata, de placă

Pârtiile din Ardeal nu excelează la nici un capitol. E de mers în locurile astea pentru poveştile frumoase pe care ţi le zic localnicii.



AROMATĂ-I ÎNGHEŢATA. Lacul Ursu din Sovata este mult mai cunoscut decât pârtia Aluniş, aflată la o distanţă de 7 kilometri faţă de oraş. În ultimii ani, condiţiile de cazare s-au îmbunătăţit simţitor. Au apărut multe pensiuni noi, ce oferă mâncare ungurească. Nu este cazul să facem pe naţionaliştii şi în bucătărie. Este adevărat că sarmalele româneşti sunt senzaţionale, dar nici gulaşul unguresc nu e rău. Hotelurile construite înainte de Revoluţie au acum altă faţă. Renovate şi dotate cu centre SPA, ele arată acum ireproşabil. După o zi petrecută pe pârtie, oricine îşi doreşte să meargă la piscină sau la saună.

SÂNGELE LUI DRACULA. Ce legătură există între Sovata şi Piatra Fântânele? Ambele staţiuni au telescaun cu un singur loc, identic cu cel existent la Mogoşa. Pârtia Tihuţa este situată în imediata apropiere a Castelului lui Dracula, iar staţia de îmbarcare a instalaţiei de transport pe cablu se află pe marginea drumului care leagă Transilvania de Moldova. Zona beneficiază de foarte multă zăpadă, aflându-se în apropiere de Munţii Călimani.

ASCUNŞI ÎNTRE MUNŢI.
Comuna Şanţ se găseşte în nord-estul judeţului Bistriţa-Năsăud, pe faţa sudică a Munţilor Rodnei. Accesul se face de pe şoseaua Năsăud – Sângiorz Băi – Câmpulung Moldovenesc. Pârtiile se află în imediata apropiere a fostei tabere de copii de la Valea Blaznei, un loc foarte cunoscut înainte de Re­voluţie. Iarna, vremea este destul de aspră, din cauza ninsorilor puternice accesul cu maşina efectuându-se foarte greoi. Cazarea este asigurată la pensiuni cu profil agroturistic. Localnicii se laudă cu cea mai bună pălincă din ţară.

×
Subiecte în articol: staţiuni