x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Maria Brânză a câştigat un nou titlu de campioană naţională, al 8-lea din carieră

Ana Maria Brânză a câştigat un nou titlu de campioană naţională, al 8-lea din carieră

10 Mai 2013   •   16:02
Ana Maria Brânză a câştigat un nou titlu de campioană naţională, al 8-lea din carieră

Vicecampioana olimpică la spadă Ana Maria Brânză, de la CSA Steaua Bucureşti, a câştigat sâmbătă un nou titlu de campioană naţională, al 8-lea din palmaresul ei, după ce a învins-o în finală pe coechipiera de club şi de lot naţional Maria Udrea, cu scorul de 15-10.

Campionatul Naţional de spadă feminin la individual şi pe echipe se desfăşoară de vineri până duminică la Sala de scrimă a complexului sportiv Floreasca, cu participarea a 39 de sportive de la 10 cluburi.

Finala dintre Ana Maria Brânză şi Maria Udrea a fost marcată de un uşor incident, la scorul de 12-9 pentru multipla noastră campioană şi mondială pe echipe, lovită la degetul arătător drept de spada adversarei. Ana Maria Brânză, care este însă stângace, a continuat şi a câştigat finala, după ce a fost bandajată.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Amalia Tătăran (CS Satu Mare), vicecampioană europeană de juniori în acest an, şi de Diana Donoiu (CS Craiova).

În semifinale, Ana Maria Brânză a învins-o pe Amalia Tătăran cu 15-9, iar Maria Udrea a dispus de Diana Donoiu cu 15-4.

La competiţia pe echipe, care se va disputa sâmbătă şi duminică după sistemul fiecare cu fiecare, titlul de campioană va fi câştigat de echipa care va obţine cele mai multe victorii.

×
Subiecte în articol: ana maria branza scrimera spada