x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sportul românesc a plantat speranțe pentru 2020

Sportul românesc a plantat speranțe pentru 2020

de Adi Munteanu    |    03 Ian 2020   •   07:59
Sportul românesc a plantat speranțe pentru 2020

2019 a fost un an al extremelor, cu victorii extraordinare, dar și cu imense decepții. Cele mai frumoase momente ale anului au fost victoria Simonei Halep la turneul de la Wimbledon și semifinala de la Euro 2019 jucată de naționala de fotbal U21 a României. Ar mai fi de menționat saltul de 9.900 de locuri în clasametul mondial WTA al jucătoarei de tenis Patricia Țig. La polul opus se află ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo a lotului feminin de gimnastică, prestația lamentabilă a naționalei de fotbal sub comanda lui Cosmin Contra care s-a încheiat cu clasarea pe locul 4 în grupa de calificare pentru Euro 2020.

 

Anul sportiv 2020 va fi deschis de tenis, sport în care avem în top 200 nu mai puțin de 10 jucătoare, o premieră pentru România. Dacă în celelalte discipline este încă vacanță, Simona Halep&Co încep încă de pe 5 ianuarie cu WTA Shenzhen Open, unde și-au anunțat prezența Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu. Pentru ambele este o foarte bună oportunitate să acceadă în Top 100 mondial. Simona Halep, care a anunțat că nu va mai participa decât la turnee de rang superior, va debuta în noul an pe 12 ianuarie în turneul de la Adelaide, categoria „Premiere” și va fi turneul de „încălzire” pentru Australian Open, Grand Slam pe care dorește cu ardoare să-l câștige după finala pierdută acum doi ani în fața Carolinei Wozniacki.

„Simo” îl are din nou alături pe Darren Cahill, antrenorul cu care a ajuns Nr. 1 Mondial și s-a declarat foarte optimistă pentru performanțele de anul viitor. Interesant este că turneul de la Adelaide este la prima ediție, iar orașul este locul natal al lui Cahill, astfel că o victorie ar avea o semnificație specială. Însă în drumul spre trofeu se va întâlni cu actualul număr 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, câștigătoarea de la Roland Garros.

Simona și-a anunțat obiectivele pentru 2020: câștigarea unui nou turneu de Grand Slam, revenirea pe locul 1 WTA și una, două sau chiar trei medalii olimpice, la simplu, dublu (împreună cu Irina Begu) și dublu mixt (alături de Horia Tecău).

Sportivii Români calificați la JO din Japonia
Atletism: Florentina Iuşco (lungime), Alina Rotaru (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (înălţime), Alin Firfirică (disc)
Canotaj: patru rame masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin
Baschet: echipa națională feminină de 3x3
Ciclism: Vlad Dascălu (mountain bike), ciclism pe şosea
Gimnastică: Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)
Fotbal: naționala olimpică
Înot: Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate)
Kaiac-Canoe: canoe-2 masculin pe 500 şi 1.000 m
Scrimă: Ana Maria Brânză, Bianca Pascu
Lupte: Alina Vuc (cat. 50 kg);
Tir: Laura Coman, Roxana Miklos, Alin Moldoveanu
Tenis de masă: Daniela Dodean, Elisabeta Samara, Bernadette Szocs
Judo: Corina Ștefan

 

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep