x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Stejarii" merg la Cupa Mondială

"Stejarii" merg la Cupa Mondială

de Mihai Igirosanu    |    28 Noi 2010   •   18:47
"Stejarii" merg la Cupa Mondială
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Echipa naţională de rugby a României s-a impus sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf, în returul barajului cu Uruguay, scor 39-12 (21-0), şi a prins ultimul loc calificant la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, care se va desfăşura în toamna anului viitor.

După remi­za de la Montevideo, 21-21, "stejarii" au început perfect şi au lămurit soarta calificării după o pri­mă repriză senzaţională. Pentru România au punctat Csaba Gal (eseu), Alexandru Manta (eseu), Cătălin Fercu (eseu), Mădălin Lemnaru (eseu), Dănuţ Dumbravă (patru transformări şi două lovituri de pedeapsă), Vali Calafeteanu (transformare) şi un eseu de penalizare.

An­trenorii Romeo Gontineac şi Steve McDowall au început cu următorul "15": Iulian Dumi-traş – Cătălin Nicolae, Csaba Gal, Ionuţ Dimofte, Cătălin Fercu – Dănuţ Dumbravă, Lucian Sârbu – Alex Manta, Ovidiu Toniţa, Daniel Carpo – Cristi Petre, Sorin Socol – Mihai Lazăr, Marius Tincu, Bogdan Bălan.

"Am în­cheiat un circuit al tuturor scărilor pe care le-am avut de urcat. Fiecare meci a fost stresant şi a trebuit să-l luăm pe fiecare în parte. Greul abia acum în­cepe, pentru că mai avem mai pu­ţin de un an pentru a construi un grup de 30 de ju­cători. Avem o grupă de foc, pe care nu ne-am ales-o noi, iar dacă vom reuşi să facem un grup unit, vom face echipa mai uşor", a declarat an­tre­norul Romeo Gontineac.


În grupă cu Anglia şi Scoţia
Anul viitor, în Noua Zeelandă, România va evolua în grupa B a Cupei Mondiale, alături de reprezentativele Argentinei, Angliei, Scoţiei şi Georgiei. "Am slăbit mai mult decât dacă aş fi jucat eu. Acum vine Noua Zeelandă, un alt drum, o altă poveste, o altă aventură. Sperăm să facem una dintre cele mai frumoase Cupe Mondiale din istorie şi cred că vom duce şi acest vis frumos la împlinire. Sunt doar 12 ţări care au participat la toate ediţiile Cupei Mondiale, iar pentru noi este un lucru mare. De luni începem să ne pregătim pentru Cupa Mondială", a spus preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

×
Subiecte în articol: rugby