x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Straie noi!

Straie noi!

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Straie noi!
Sursa foto: Dan Marinescu/JURNALUL NAŢIONAL

Schiorii din România erau luaţi la mişto până acum şi se spunea despre ei că nu au două mănuşi la fel. Era doar o glumă, pe care unii, orgolioşi până în vârful schiurilor, n-o vor înţelege nici dacă o desenezi pe tablă.



Din sezonul acesta, lucrurile se schimbă radical. Federaţia Română de Schi şi Biatlon are ca partener un brand serios, astfel că fiecare component al lotului naţional de schi alpin va purta hainele oferite de cei de la Vuarnet. Pentru România trebuie să fie o onoare, mai ales că doar Italia, Franţa şi Rusia mai au contracte cu aceeaşi firmă. Inconfundabilul stil Vuarnet, expresie a libertăţii, excelenţei şi pasiunii pentru competiţiile sportive, îi va însoţi pe români şi la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010, an în care celebra marcă ce poartă numele fostului schior francez Jean Vuarnet - întemeietorul acestui brand - va sărbători 50 de ani de existenţă. Cu această ocazie au fost confecţionate 206 perechi de schiuri. S-a ajuns la această cifră după timpul înregistrat - două minute şi şase secunde - de Vuarnet în proba de Coborâre pe care a câştigat-o la Jocurile Olimpice din 1960, de la Squaw Valley - SUA.

Modelele pe care le vor purta schiorii din România se deosebesc prin liniile bine definite şi formele ergonomice. Vuarnet a ales să folosească ţesături Gore-Tex. "Colecţia Replica" va ajunge iarna aceasta şi pe piaţa din ţara noastră, astfel că oricine îşi poate cumpăra o geacă precum cea purtată de Edit Miklos. Este o ocazie de neratat de schiorii pretenţioşi şi perfecţionişti, pregătiţi să îmbrace o colecţie care îmbină tehnologia şi pasiunea pentru sport.

×
Subiecte în articol: competitori