x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Straja, acces cu skipass

Straja, acces cu skipass

27 Noi 2008   •   00:00
Straja, acces cu skipass

Mineritul a apus de multă vreme, astfel că pe Valea Jiului nu se mai vor­beşte despre huilă, abataj sau mineriade. Acum, turismul montan reprezintă una dintre ocupaţiile localnicilor care au simţit că Straja are potenţial.



Accesul în staţiune se face din Lupeni. Anul trecut a fost asfaltat drumul care era un calvar până a­tunci. Din cauza ninsorilor abundente, este recomandat totuşi să folosiţi telescaunul. O călătorie durează 23 de minute, un pic mai mult decât cu maşina, dar aveţi siguranţa că ajungeţi sus fără nici o problemă.

În plus, toate pensiunile, chiar dacă sunt dispuse haotic, se află la maximum 10 minute de staţia superioară a telescaunului. Straja este locul în care poţi să descoperi frumuseţile de neegalat ale Văii Jiului şi oamenii săi minunaţi.

DOMENIU SCHIABIL. Pentru schiori aici este Paradisul. Poţi face coborâri a­tât pe pârtiile foarte bine pregătite, cât şi prin zăpada afânată din pădurile care delimitează pârtiile. Pe Mutu şi Constantinescu se fac ture lungi, în vreme ce Platoul Soarelui este ideal pentru cei care vor să înveţe să schieze. Foarte bine ascunse de razele Soarelui, Canal şi Lupului au zăpadă până la 1 mai.

ACCOMODATION. Proprietarii de pensiuni din staţiune sunt la fel de primitori ca locuitorii din Moldova. Preţurile nu sunt deloc ridicate, iar mâncarea excelentă. Nu există turist care să fi ajuns la Straja şi să nu-i fi plăcut.

Schiorii evlavioşi îşi pot trage sufletul lângă Crucea Eroilor. De la construcţia ei, în staţiune nu a mai murit nici o persoană. Schitul Straja, în care sunt pictaţi toţi sfinţii din calendarul creştin-ortodox este cel mai important obiectiv turistic. Locurile de cazare pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă
s-au vândut cu 1.000 de lei de persoană.

CARD. Din acest sezon, accesul la teleschiurile de pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Canal şi Lupului se va face cu ajutorul unui skipass. Acest lucru nu va scumpi preţul unei călătorii. Totuşi, la telescaun va fi folosit vechiul sistem de taxare, cu bilete clasice. Cardul de acces va fi unul identic cu cel care există de câţiva ani la Sinaia şi Predeal. Garanţia este de 10 lei.

×
Subiecte în articol: staţiuni