x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi SURPRIZA URIASA la US Open. Serena Williams, ELIMINATA

SURPRIZA URIASA la US Open. Serena Williams, ELIMINATA

11 Sep 2015   •   22:18
SURPRIZA URIASA la US Open. Serena Williams, ELIMINATA
Sursa foto: Matthew Stockman/Getty Images

Italianca Roberta Vinci a produs o mare surpriză şi s-a calificat în finala turneului de tenis US Open, vineri, după ce a învins-o în semifinale pe americanca Serena Williams, principala favorită, cu 2-6, 6-4, 6-4, la arenele de la Flushing Meadows din New York.

Finala va fi una sută la sută italiană, Vinci (32 ani) urmând să o înfrunte pe compatrioata sa Flavia Pennetta (33 ani), cap de serie numărul 26, care a făcut şi ea o surpriză în prima semifinală, prin victoria categorică în faţa româncei Simona Halep (23 ani), a doua favorită, cu 6-1, 6-3.

Pentru ambele ''azzurre'' este prima finală de Mare Şlem din carieră la simplu.

Williams (33 ani), numărul unu mondial şi deţinătoarea titlului la Flushing Meadows a ratat şansa de a realiza anul acesta Marele Şlem, având în vedere că a câştigat primele trei turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ultima oară Marele Şlem a fost reuşit de Steffi Graf în 1988.

Vinci a obţinut prima sa victorie în faşa Serenei în cinci confruntări. Totodată, a pus capăt unei serii de 33 de victorii consecutive reuşite de Serena la turneele de Mare Şlem.

Serena a dominat primul set, dar apoi a început să greşească tot mai mult, Vinci a prins curaj, a jucat variat, calm, iar Williams, marcată de presiunea obiectivului, nu a reuşit să găsească soluţii.

Williams a reuşit 16 aşi şi 50 de ''winners'', dar a comis şi 40 de erori neforţate. De partea cealaltă, Vinci a avut doar 19 lovituri direct câştigătoare, dar şi mai puţine greşeli neforţate, 20

Agerpres

×
Subiecte în articol: serena williams