x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Florin Segărceanu - Dacă o vom avea pe Halep sănătoasă ne putem obişnui la nivelul acesta

Tenis: Florin Segărceanu - Dacă o vom avea pe Halep sănătoasă ne putem obişnui la nivelul acesta

22 Apr 2019   •   22:10
Tenis: Florin Segărceanu - Dacă o vom avea pe Halep sănătoasă ne putem obişnui la nivelul acesta

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a declarat, luni, la sosirea în ţară, că tenisul feminin românesc va rămâne la un nivel ridicat atât timp cât Simona Halep va fi sănătoasă. 

"La rece e un mare regret, pentru că am fost foarte aproape. Sigur că este un regret, pentru că întotdeauna te gândeşti ceea ce s-ar fi întâmplat. Acesta este sportul, acesta este tenisul, la Ostrava a fost de partea noastră, mingile importante au fost pentru noi, aici nu a fost să fie. În final rămân cu o amintire senzaţională, o semifinală superbă, un meci de o calitate incredibilă din punctul meu de vedere. Meciul Simonei cu Garcia a fost un meci de finală de Grand Slam, la fel şi meciul de dublu, cu o atmosferă incredibilă. Le mulţumim suporterilor, care au fost lângă noi. În final rămânem cu acest lucru şi cu rezultatul foarte bun şi sper în acest sezon fetele să fie sănătoase, să joace bine, să aibă turnee bune în picioare şi să o luăm de la capăt. Dacă o vom avea pe Simona Halep sănătoasă şi la nivelul acesta sigur că putem să ne obişnuim cu acest lucru, pentru că în momentul în care ai o jucătoare de talia ei şi îţi face două puncte, atunci mai putem să câştigăm un punct. Este meritul ei, din acest motiv este numărul 1 pentru tenisul românesc şi îi dorim sănătate şi să o ţină cât mai mult aşa. Este o generaţie de aur a tenisului românesc, sunt nişte fete de aur şi au un lider de nota 10. Simona Halep este... ce să spun, nu am cuvinte să o descriu", a declarat Segărceanu la Aeroportul Henri Coandă. 

Segărceanu a afirmat că Irina Begu a suferit o entorsă şi urmează să efectueze un RMN: "În primă fază, Irina nu arăta foarte bine, a făcut un tratament local cu doctorul nostru. Mai drastic ar fi fost să fie şi ruptură de ligamente. Este vorba de o entorsă, în seara asta ştiu că este programată la un RMN şi va şti mai multe, dar sperăm că se va putea recupera pentru turneul de la Madrid".

Franţa a învins România cu scorul de 3-2, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: halep segărceanu tenis