x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trăieşte lângă Polul Nord

Trăieşte lângă Polul Nord

27 Noi 2008   •   00:00

Nu există om mai optimist decât Lilla Petroczki (19 ani). Are forţa să se încurajeze în orice moment. Merge prost la concursuri, e dezamăgită în dragoste sau are piciorul rupt, ea tot gândeşte pozitiv şi spune: "Nu-i nimic! Se putea şi mai rău. O să-mi revin!".



În clipa de faţă se află în plin proces de recuperare după ce luna trecută a suferit o fractură de tibie la un antrenament desfăşurat în Austria, la Pitztal. Acum locuieşte în Finlanda, la Nilsia, la doar 600 km de Polul Nord.

MUTARE.
Decizia de a se antrena în Ţara celor o mie de lacuri a fost luată de tatăl său, Geza Petroczki. "Am plecat în Finlanda la 14 ani, într-un moment în care trebuia să schimb antrenorul pentru a putea progresa. Eram în Austria, cu Francisc Bonis, şi m-a sunat tata, care mi-a zis că într-o săptămână trebuie să plec în Finlanda, unde o să mă antrenez şi o să fac liceul. M-am cam speriat când am auzit, mi-era teamă că nu mă voi acomoda, dar el mi-a zis că nu o să fie nici un dezastru dacă n-o să-mi placă. Mă pot întoarce oricând acasă", povesteşte Lilla, a cărei mentalitate s-a schimbat foarte mult de când s-a mutat în Finlanda.

×
Subiecte în articol: competitori