x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de la Basel (Elveţia): Tecău şi Rojer au ratat calificarea în finala de dublu

Turneul de la Basel (Elveţia): Tecău şi Rojer au ratat calificarea în finala de dublu

29 Oct 2016   •   15:05
Turneul de la Basel (Elveţia): Tecău şi Rojer au ratat calificarea în finala de dublu
Sursa foto: Românul Horia Tecău (s) şi olandezul Jean-Julien Rojer

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a ratat calificarea în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.701.320 euro, sâmbătă, după ce a fost învinsă cu 1-6, 6-3, 10-8, în semifinale, de cuplul Robert Lindstedt (Suedia)/Michael Venus (Noua Zeelandă).

Tecău şi Rojer, principalii favoriţi, şi-au adjudecat primul set cu un sec 6-1, după doar 23 de minute, dar apoi jocul lot nu a mai fost la acelaşi nivel. Cele două perechi au mers cap la cap în setul secund până la 3-3, când Lindstedt, fost partener al lui Tecău, şi Venus şi-au făcut serviciul, iar apoi au fructificat prima lor minge de break, câştigând setul cu 6-3.

Perechea româno-olandeză a început prost şi super tiebreak-ul, cu o dublă greşeală a lui Rojer, iar cuplul Lindstedt/Venus a ajuns repede la 7-1. Tecău şi Rojer au avutt o revenire semnificativă, s-au apropiat la 8-9, dar în cele din urmă au pierdut cu 8-10.

Tecău şi Rojer vor primi pentru participare 26.020 euro şi 180 de puncte ATP şi vor lupta la Paris-Bercy pentru ultima lor şansă de calificare la Turneul Campionilor, pe care l-au câştigat anul trecut.

Sursa: AGERPRES

×