x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneul de la Doha. Simona Halep, învinsă de Elena Vesnina în turul al doilea

Turneul de la Doha. Simona Halep, învinsă de Elena Vesnina în turul al doilea

23 Feb 2016   •   21:15
Turneul de la Doha. Simona Halep, învinsă de Elena Vesnina în turul al doilea
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de rusoaica Elena Vesnina cu 6-7 (1), 6-4, 6-1, marţi seara, în runda a doua a turneului WTA Premier de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari.

Vesnina, venită din calificări, a câştigat după două ore şi 21 de minute în faţa favoritei numărul doi. Simona Halep a pierdut meciul inaugural la al treilea său turneu consecutiv, după ce a ieşit din primul tur la Australian Open, din optimile turneului de la Dubai, iar apoi din turul al doilea la Doha.

Românca (24 ani) are un bilanţ în 2016 de trei victorii şi cinci înfrângeri în circuitul WTA şi va pierde probabil şi locul patru ocupat în clasamentul WTA.

Halep, care o mai învinsese pe Vesnina (29 ani, 118 WTA) în 2011, în optimile turneului de la Auckland, cu 2-6, 6-4, 6-0, a avut meciul în mână în setul al doilea, dar Vesnina a reuşit să întoarcă soarta partidei şi să câştige fără emoţii în decisiv.

Primul set a fost unul echilibrat, în care Halep a început cu dreptul (1-0), apoi a ratat patru mingi de break într-un ghem de 11 minute (1-1). După un break de fiecare parte (2-2), Halep a luat un ghem la zero (3-2), apoi a ratat alte şase mingi de break (3-3), într-un nou ghem lung, de 12 minute. Vesnina a reuşit un break la zero la 5-5 şi a servit pentru meci, dar Halep a câştigat contra serviciului şi a dus setul în tiebreak, unde s-a impus categoric, cu 7-1.

Românca a dominat prima parte a setului doi şi părea că victoria va fi o simplă formalitate, după 3-0 şi 4-1, dar rusoaica a revenit în meci şi a câştigat nu mai puţin de cinci ghemuri consecutive, adjudecându-şi setul cu 6-4, după o dublă greşeală a Simonei.

Halep tot mai nervoasă că nu-i iese jocul şi că adversarei îi intră aproape toate mingile, a cedat complet în decisiv, set luat de Vesnina cu un sec 6-1.

Simona Halep va primi 15.185 dolari şi 60 de puncte WTA pentru participare, în timp ce Vesnina va juca în optimi cu învingătoarea dintre daneza Caroline Wozniacki şi australianca Daria Gavrilova.

Mai mulţi capi de serie au părăsit competiţia la Doha, printre care principala favorită, Angelique Kerber (Germania), elveţianca Belinda Bencic (cap de serie numărul 5), rusoaica Svetlana Kuzneţova (N. 12), sârboaica Jelena Jankovic (N. 14), învinsă de Monica Niculescu, în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 7-5, italianca Sara Errani (N. 16).

Sursa  - Agerpres

×