x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Alberto Contador s-a milogit la UCI

Turul Franţei: Alberto Contador s-a milogit la UCI

de Sorin Anghel    |    04 Iul 2011   •   06:34
Turul Franţei: Alberto Contador s-a milogit la UCI

* Les Essarts

Rezultatele din primele doua etape al Turului Frantei l-au afectat puternic pe Alberto Contador. Ibericul are acum o intarziere de un minut si 42 de secunde fata de Thor Hushovd, purtatorul tricoul galben.

Mai grav este ca in fata sa se afla Cadel Evans (1’41'), Andy Schleck (1’38'), Bradley Wiggins (1’38') sau Alexandre Vinokourov (1’10').

Prima etapa, de la Passage du Gois pana la Les Herbiers, a fost una plina de cazaturi. Una dintre ele a avut loc cu 1,8 kilometri inainte de incheierea cursei.

Regulamentul Uniunii Ciclistice Internationale spune ca atunci cand astfel de accident au loc cu 3 kilometri inaintea finish-ului, intarzierea rutierilor afectati poate fi scazuta. Bjarne Riis, managerul Saxo Bank, a cerut oficialilor cursei ca Alberto Contador sa scape de 35 de secunde intarziere, numai ca solicitarea sa a fost respinsa pe loc de catre UCI.

“Trebuie sa ma feresc de ghinioane de acum inainte. Nu mai am voie sa fac nici o greseala. Turul Frantei este foarte lung. In munti se va decide totul', a declarat Contador, vizibil afectat de rezultatele primelor doua etape din Marea Bucla.

×