x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Andy Schleck a luat tricoul galben

Turul Franţei: Andy Schleck a luat tricoul galben

de Sorin Anghel    |    21 Iul 2011   •   21:00

Marea Bucla nu inseamna doar ciclism, ci sI foarte mult turism. An de an, organizatorii Turului au datoria sa ajunga cu caravana si intr-o mare statiune montana. Acum s-a urcat din nou Alpe-d’Huez, un loc superb, situat la 1.800 de metri altitudine, la doar o ora de Grenoble.

Pentru rutieri, ultima catarare din 2011 a fost cea mai grea. Altitudinea nu mai conteaza cand esti in etapa a 19-a. Oboseala incepe sa-si spuna cuvantul, iar oamenii care stau in sa sunt din ce in ce mai vulnerabili.

Eliminat din lupta pentru tricoul galben, Alberto Contador a trebuit sa-si respecte statutul de mare sportiv si a indraznit sa stea in fruntea cursei.
A fost o etapa cu un final teribil, in care suporterii au vrut sa-si poarte pe brate favoritii.
Chiar daca Thomas Voeckler a trebuit sa-i predea tricoul galben lui Andy Schleck, francezii tot au avut motiv de sarbatoare. Pierre Rolland, de la Europcar, a castigat etapa a 19-a, depasindu-I pe ultima catarare pe Alberto Contador sI Samuel Sanchez. "Este o zi extraordinara pentru mine. Nici nu visam sa castiga la Alpe-d’Huez. Am crezut ca il pot ajuta pe Thomas Voeckler, dar cand am vazut ca el a ramas in spate am inceput sa ma gandesc doar la mine', a spus Rolland.

Cu doua etape inainte de final, Andy Schleck este pe primul loc. El este acum la 53 de secunde in fata fratelui sau, Frank, in vreme ce Cadel Evans este 4 secunde mai in spate. Alberto Contador a terminat al treilea si considera ca situatia din clasamentul general nu mai poate fi schimbata. Spaniolul se afla la minute si 55 de secunde in spatele tricoului galben. "Considera ca astazi s-a terminat Turul Frantei. Nu cred ca Andy Schleck mai poate pierde tricoul galben la contratimpul de la Grenoble. Eu am atacat doar pentru ca n-am vrut sa-i dezamagesc pe oamenii care sunt alaturi de mine. Anul acesta mi-am propus sa castig Turul Italiei si Turul Frantei. Am reusit doar in Italia. Consider ca este foarte greu sa invingi in ambele tururi', a declarat rutierul de la Saxo Bank.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011