x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Andy Schleck, aproape galben! Vezi clasamentul general

Turul Franţei: Andy Schleck, aproape galben! Vezi clasamentul general

de Sorin Anghel    |    21 Iul 2011   •   17:26
Turul Franţei: Andy Schleck, aproape galben! Vezi clasamentul general

Marea Bucla a urcat atat de sus pe munte incat ai impresia ca rutierii au ajuns la Dumnezeu. Trei varfuri extrem de grele intr-o singura zi. Asta au primit ieri oamenii care alearga dupa tricoul galben. Etapa a 18-a, de la Pinerolo pana la Serre Chevalier, pe Col du Galibier – 2.645 metri altitudine – nu a fost una oarecare. Nu doar ca am avut parte de cea mai inalta sosire din istorie, dar toata caravana a sarbatorit o suta de ani de ciclism pe Col du Galibier, dupa ce in 1911 aici a avut loc prima cursa. In plus, traseul a fost apropae si de cateva portiuni cu zapada. Putina, dar destula pentru a demonstra ca ciclismul nu are limite. Serre Chavalier este una dintre cele mai mari statiuni de schi din Europa, avand peste 250 de kilometri de partii. Vara, aici este paradisul distractiei, dar si al fotografilor innebuniti dupa peisaje spectaculoase. Valea pe care s-au intins ieri ultimii 25 de kilometri este in continua dezvoltare turistica. Se monteaza instalatii de transport pe cablu, se extinde reteau de drumuri si se ridica noi hoteluri. Toate lucrarile sunt administrate de autoritatile locale din Briancon.

Andy Schleck mai are nevoie de 15 secunde pentru a lua tricoul galben de pe umerii lui Thomas Voeckler. Felul in care a pedalat ieri arata ca rutierul de la Leopard Trek incepe sa depaseasca statutul de vesnica speranta. Sa castigi cea mai grea etapa din Alpi, cu finalul pe cel mai inalt din istorie, este virtutea unui sportiv care a gasit calea de succes numai atunci cand si-a facut propria echipa. Dintr-un "papa-lapte' care plangea anul trecut dupa contratimpul individual de la Bordeaux, ciclismul a facut un barbat adevarat. Alberto Contador, baiat tanar, s-a umplut de penibil lasandu-l pe "batranul' Cadel Evans sa dicteze ritmul. Si tot a fost mult pentru el din moment ce a trecut linia de sosire in spatele australianului. Presiunea e mare in astfel de momente, dar daca nu ai curajul sa ataci atunci cand se schimba liderul clasamentului general inseamna ca nici nu ai voie sa priveste spre tricoul galben. Mai bine te duci acasa si mananci carne de vaca. Spaniolul a pierdut orice speranta acum. Este la 4 minute si 44 de secunde in spatele lui Thomas Voeckler.

Azi este ultima zi in Alpi. Se merge de la Modane Valfrejus pana in celebra statiune Alpe-d’Huez. Traseul are o lungime de 109,5 kilometri si contine doua catarari cu grad maxim de dificultate. Pentru rutieri nu va fi deloc usor, mai ales ca ei trebuie sa mearga din nou pe Col du Galibier. Mai multe stiri despre Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro.

Clasamentul general

1. Thomas VOECKLER

2. Andy SCHLECK + 00'15"

3. Frank SCHLECK + 01'08"

4. Cadel EVANS + 01'12"

5. Damiano CUNEGO + 03'46"

6. Ivan BASSO + 03'46"

7. Alberto CONTADOR + 04'44"

8. Samuel SANCHEZ + 05'20"

9. Tom DANIELSON + 07'08"

10. Jean-Christophe PERAUD + 09'27"

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011