x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Andy Schleck: "Mi-a fost frică!"

Turul Franţei: Andy Schleck: "Mi-a fost frică!"

de Sorin Anghel    |    22 Iul 2011   •   10:08
Turul Franţei: Andy Schleck: "Mi-a fost frică!"

Pentru Andy Schleck, cea mai inalta sosire din istoria Turului Frantei coincide cu cel mai inalt moment al carierei sale. Rutierul de la Leopard Trek a castigat etapa incheiata pe Col du Galibier si s-a apropiat la doar 15 secunde de Thomas Voeckler. Impresia generala este aceea ca francezul are la fel de multe sansa sa ajunge cu tricoul galben pe umeri la Paris cum are porcul sa treaca de Craciun.

Ziua ar fi fost perfecta pentru Andy Schleck daca ar fi urcat pe prima pozitie in clasamentul general. El a pierdut circa 2 minute in ultimii 15 kilometri, atunci cand australianul Cadel Evans a trecut in fruntea plutonului si a accelerat suficient de mult incat sa mai ramana un pic de suspans si pentru ultima etapa din Alpi.

"Sunt foarte fericit de ceea ce am facut in etapa a 18-a. N-aveam de gand sa ajung la Paris fara sa castig. Echipa noastra a mers perfect. Trebuie sa le multumesc baietilor. Pe final mi-a fost frica sa nu ma prinda din spate plutonul in care era Thomas Voeckler. Am mers multI kilometri singur, iar cand am trecut linia de sosire eram foarte obosit. Am muncit pentru fiecare secunda. Imi pare rau ca nu am luat tricoul galben, dar sper sa fac acest lucru in zilele ce urmeaza', a spus Andy Schleck.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011