x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Cangurul, mai iute ca leopardul!

Turul Franţei: Cangurul, mai iute ca leopardul!

de Sorin Anghel    |    23 Iul 2011   •   21:00

Incredibil!!! Fanii lui Andy Schleck s-au bucurat prea devreme atunci cand idolul lor e preluat tricoul galben la Alpe-d’Huez. Multi au crezut ca avansul de 57 de secunde avut in fata lui Cadel Evans este suficient pentru ca luxemburghezul sa castige Marea Bucla. Turul Frantei este competitia in care viteza leopardului, cel mai rapid animal, este depasita de topaitul unui cangur care isi traieste acum cele mai frumoase momente ale carierei.

Contratimpul individual de astazi, de la Grenoble, a schimbat liderul clasamentului general. Andy Schleck este un baiat dragut, dar n-are vana de sportiv. Ii lipseste nervul specific invingatorilor. II lipseste ceea ce au in plus Alberto Contador, Thor Hushovd sau Thomas Voeckler, oameni care traiesc la limita fiecare clipa petrecuta pe bicicleta. Rutierul de la Leopard Trek n-a fost in stare sa-sI conserve avansul in fata lui Cadel Evans, astfel ca australianul este acum cel ce poarta tricoul galben. "Cangurul' a avut un timp cu doua minute si 30 de secunde mai bun decat al lui Andy Schleck, astfel ca el conduce acum in clasamentul general. Timpul castigat de Cadel Evans este mai mare decat cel cu care a fost invins de catre luxemburghez pe Col du Galibier, in etapa a 18-a. Atunci. Schleck, a trecut linia de sosire cu doua minute si 15 secunde inaintea australianului. Inaintea promenadei de maine, de la Paris, rutierul de la BMC are un avans de un minut si 34 de secunde fata de Andy Schleck.

Cadel Evans este un rutier atat de mare incat fratii Schleck nici nu merita sa pedaleze in acelasi pluton cu el. Turul Frantei are acum un nou rege. Australianul de la BMC a muncit toata luna iulie si a reusit sa-i smulga tricoul lui Andy Schleck, cel mai derutat om din caravana Marii Bucle.

Clasament general

Cadel Evans

Andy Schleck 1’34

Frank Schlesck 2’30'

Thomas Voeckler 3’20'

Alberto Contado 3’57'

Samuel Sanchez 4’55'

Damiano Cunego 6’05'

Ivan Basso 7’23'

Tom Danielson 8’15'

Jean-Christophe 10’11'

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011