x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Cavendish, lupul singuratic

Turul Franţei: Cavendish, lupul singuratic

de Sorin Anghel    |    03 Iul 2012   •   06:58
Turul Franţei: Cavendish, lupul singuratic

Lui Mark Cavendish nu-i pasa ca oamenii de la Sky, echipa pentru care pedaleaza anul acesta, isi canalizeaza eforturile pentru a-l ajuta pe Bradley Wiggins sa castige Marea Bucla. Campionul mondial a reusit de unul singur sa castige etapa de ieri. Reteta sa a fost una clasica: sprint nebun pe ultimii metri ai traseului, intr-un duel spectaculos cu neamtul Andre Greipel, cel care i-a fost pana acum doi ani in ajutor de nadejde. “Stiam ca va bate vantul din fata pe finalul traseului, asa ca am preferat sa stau mai in spate pentru a avea mai multe sanse', a declarat Cavendish.

Andre Greipel, de la Lotto Belisol, a fost ajutat foarte mult de catre coechipierii sai, insa a avut o surpriza cand s-a vazut in duel cu Mark Cavendish deoarece omul cel mai periculos parea slovacul Peter Sagan.

Pentru public, primele doua etape din Marea Bucla au fost destul de anoste. Francezii au vazut pana acum Turul Frantei doar la televizor, insa de astazi se pedaleaza prin Hexagon. Foarte probabil, catararile de astazi, din finalul traseului, vor face ca unii rutieri sa piarda cateva secunde _n clasamentul general, astfel ca situatia la varf, chiar daca nu se va schimba, se va mai clarifica. Rutierii fara valente de cataratori vor fi cei care vor avea de suferit.

×