x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Constipat, dopat, concediat!

Turul Franţei: Constipat, dopat, concediat!

de Sorin Anghel    |    12 Iul 2011   •   07:05
Turul Franţei: Constipat, dopat, concediat!

Ciclismul este un sport atat de dur incat nimeni nu-l poate practica fara sa foloseasca substante chimice. Turul Frantei a fost si anul acesta patat de un scandal de dopaj.

Alexandr Kolobnev, de la Katusha, a fost depistat pozitiv in urma controlului efectuat dupa etapa a 5-a. Rusul a folosit un diuretic, motiv pentru care a fost retras din Turul Frantei si va trebui sa plateasca echipei sale o suma de cinci ori mai mare decat salariul anual pe care il avea.

Ieri, politistii au sigilat camera de hotel in care era cazat sportivul. Campionul Rusiei a mers la sectie impreuna cu presedinte Andrei Tchmil si Egor Simil, unde a marturisit ca echipa sa nu are nici un amestesc. In sangele lui Kolobnev a fost gasita o cantitate de hidroclorotiazida, dar Uniunea Ciclistica Internationala n-a dictat nici o suspendare temporara deoarece aceasta substanta ar fi putut ajunge in corpului rusului fara voia acestuia. UCI le-a recomandat celor de la Katusha sa-l retraga din Turul Frantei pe rutier pentru ca etapele urmatoare sa se desfasoare in liniste. Proba B inca nu a fost efectuata, dar rutierul a fost deja eliminat de catre echipa sa deoarece el a folosit diureticul fara stirea medicilor.

Alexandr Kolobnev se afla pe locul 69 in clasamentul general dupa primele noua etape. El avea o intarziere de 22 de minute si 15 secunde fata de Thomas Voeckler. Rutierul este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011