x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Contador – ferme! Spaniolul de la Saxo Bank este în genunchi!

Turul Franţei: Contador – ferme! Spaniolul de la Saxo Bank este în genunchi!

de Sorin Anghel    |    22 Iul 2011   •   09:58
Turul Franţei: Contador – ferme! Spaniolul de la Saxo Bank este în genunchi!

Publicul mereu ostil, desele accidente in care a fost implicat si oboseala din Turul Italiei sunt cauzele pentru care Alberto Contador n-a stralucit anul acesta in Marea Bucla. Spaniolul a stiut tot timpul ca nu este la capacitate maxima si a incercat sa-si invinga adversarii in cele mai surprinzatoare momente. A atacat doar pe catararile usoare si a profitat la maximum de faptul ca merge foarte bine pe coborare. Cu o asemenea strategie nu poti insa imbraca tricoul galben. Ciclismul este un sport care nu poate fi pacalit. Daca te dopezi, te "paraste' sangele. Daca nu tragi, te "respinge' muntele.

Oboseala si durerile de genunchi l-au tradat pe Alberto Contador in etapa incheiata ieri pe Col du Galibier. Ibericul nu a raspuns atacului initiat de Andy Schleck pe cea de-a doua catarare a zilei si nici n-a putut tine pasul cu ceilalti favoriti in ultima bucata a traseului. El a pierdut contactul cu plutonul in care se afla Thomas Voeckler atunci cand mai erau doar 1.500 de metri pana la linia de sosire.
'N-a fost o zi buna pentru mine. In ultimii zece kilometri n-am avut deloc forta. M-am simtit foarte slabit, dar credeam ca pot sa-i urmez pe ceilalti. Pana la urma am decis ca e mai bine sa merg in ritmul meu. Cadel Evans a mers foarte bine. Trebuie sa ma recuperez repede sI sa dau totul din mine in etapele care au mai ramas', a declarat Contador. El a trecut linia de sosire cu o intarziere de 3 minute sI 50 de secunde fata de Andy Schleck, castigatorul etapei si are acum un handicap de 4 minute si 44 de secunde fata de Thomas Voeckler, liderul clasamentului general. In aceste conditii, spaniolului ii este imposibil in acest moment sa se mai gandeasca la tricoul galben.

"Acum ii este aproape imposibil sa mai castige Turul Frantei. El a vrut sa atace, dar nu l-au ajutat picioarele. De vina sunt accidentarile, dar sI oboseala din Turul Italiei', a declarat Bjarne Riis, managerul echipei Saxo Bank. Acesta a dezvaluit faptul ca Alberto Contador a simtit dureri mari la genunchi inaintea startului de la Pinerolo.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011